Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
hihi, måste ju skoja till det lite
idag fann jag dessa vackra blodriskor, men är det tall eller granblodriskor?
sedan fann jag dessa små brun/gråa svamparna i en backe, tycker de doftar lite champinjon
kan det vara någon champinjonsort sin färg till trots
sedan så vill jag bara jubla för att den underbara hösten är här, med massor och åter massor ännu vackrare svampar!!:D
Enligt min svampbok skall man inte torka aspsopp för förvaring. Sandsopp blir tydligen bättre efter torkning. Någon bra regel för hur man gör med olika soppar? Om sammetssopp står bara att den inte lämpar sig för nedsaltning!!!!
Hej.
Jag har aldrig tillrett just skäggriskor men sprang idag på ett stort gäng som jag tänkte ta tillvara. Ska de förvällas? Kokas?
Som nybörjare på skivlingar överhuvudtagt är jag jätteglad för era tips och råd. Just nu ligger de i korg i väntan på era svar.
Hittade en blommkålssvamp vid foten av en gran jag trodde att den bara växte vid tall?
Jag har varit ute många gånger nu och hittat massor av svamp.
Men nästan inga kantareller eller taggsvampar(bleka och rödgula)
Någon som vet om de inte kommit ännu?
Jag har tappat bort mina svampböcker, kan ganska många svampar från grunden och behöver därför en detaljerad svampbok. Vilken rekommenderar ni?
Igår hade jag turen att hitta ett gäng sotvaxskivlingar.
När jag åt upp dem slogs jag av att även om de smakar gott, så är konsistensen något alldeles speciellt. Svampen hade samma konsistens som varsamt tillagad scampi, eller möjligen pilgrimsmusslor.
Hittar jag flera skall jag göra lite experiment med att smaksätta med en god fisk- eller skaldjursfond och se vad som händer.
Ville bara berätta det - ta det som ett anspråkslöst tips.
Detta är några sorter som jag är en aning tveksam till.
Tickorna vet jag inte om det är någon bra sort.
Sopparna överst blånar kraftigt vid brott på tex foten (som synes) och är gulaktiga i färgen.
Sopparna under tickan vet jag heller inte vad det är, och dessutom, går den stora att använda eller är den för “mogen”?
Rösta för våra underbara vilda djur i skogen! Lägg din röst på Rött! Alliansen vill skjuta av ÄNNU mer djur än vad som skjuts idag. Folk skall även få ta egna initiativ och få skjuta av rovdjur som de anser kan hota deras tamdjur.
De vill alltså ha fler skjutglada halvblinda mördarmaskiner i skogarna.