Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Träkvista Fritidsgård Ekerö Kl.11, 00 _17.00 många arter blir det.
Vad händer med Kantarellen om man fryser den efter rensning utan att förvälla den..?
...kan man förvara torkade trattkantareller innan de blir dåliga?
Tack på förhand!
Är ingen hejjare på svamp, håller mig till de kantareller jag lyckas hitta.
Idag såg jag en svamp, som uppifrån liknade en gul kantarell, men på undersidan var det som taggar ist för åsar. Var det ngn form av taggsvamp?
Ätlig? Med Vänliga Hälsningar
Finns det någon som har erfarenheter av att odla svamp? Hur ska man börja? Kan man köpa odlingspaket från något svenskt företag? Andra tips?
Är det någon som kan svara på något om myter kring stinksvampen? Varför de outvecklade svamaparna kallas häxägg. Jag har också för mig att det ska finnas någon afrodisiatisk myt kring den.
Finns det giftiga vax- eller broskskivlingar?
Har hittat en stor koloni kantarellgula dito i en ängsbacke (trodde förstås att jag hittat världens kantarellställe på avstånd). De är ganska små; 2-5 cm och hela svampen har samma färg. Den är vacker.
Jag kan inte hitta något liknande i Norstedts stora svampbok. Vad kan det vara? Vågar man äta?
Jag har hittat 5-6 svampar som liknar goliatmusseronen. Den har en väldigt god smak rå. Jag undrar var man kan väda sig för att få reda på om det verkligen är rätt sort?
Har någon något bra recept på röksvamp?
Röksvampen är ju lite mer “skumgummiaktig” än andra svampar, så stekning är inget vidare.
hej!
Jag undrar hur man känner igen musseroner?
Finns det ?
Jag har hittat en svamp som ser ut som svart trumprtsvamp, men den är lila.
Är det någon som vet något om den ?
Mvh/Malin
hur torkar man lättast sandsoppar ?
och hur länge ?
i ugn eller ?
tack på förhand
kan någon ge mej tips hur jag ska göra för att färga stick-garn??
Hjälp!
Ge mig tips vart jag kan åka och plocka Karl-Johan. Här runt Borås finns det nästan ingenting!
Varför får jag ont i magen efter att ha ätit “egenplockad” svamp? Gäller b.la.kantarell, kremla, soppar, fårticka. Ingen betydelse var den är plockad eller vem som plockat. Känns som ett konstant tryck. Om jag ätit mycket får jag också mycket ont. Färska och frysta champinjoner, köpta på affär, kan jag äta obegränsat av utan symptom.
I min gräsmatta vid en gran växer drygt 20 st Rodnande Fjällskivlingar. Har sett att man kan bli illamående av denna variant. Försvinner problemet om man förväller svamparna?