Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag har hittat en vit sopp som jag trodde var en Vit björksopp.
Mild smak.
När jag skar genom foten så blev det rosa i snittet.
Finns det många andra vita soppar med mild smak?
Kärrsopp tror jag inte på.
(Björksopp borde väl inte bli rosa vid snitt?)
Jag bifogar 2 bilder, tyvärr tagna med blixt och jag hade redan skurit i den för att göra soppa:)
Hoppas att det går att se något.
Var ute igår och plockade svamp. Och vi hittade ganska mycket. Tror det mesta var rödbrun stensopp några Karl Johan men när vi skulle steka hände något konstigt. Vi skar upp all svamp och la dom i en torr gjutjärnspanna för att steka bort vätskan men när jag skulle vända svampen så hade några av bitarna grönaktig hatthud och det vita köttet en svag grönaktig ton. Det ändrade sig tillbaka efter en liten stund. Har aldrig varit med om något liknande och undrar vad som kan ha hän…mer…
Halland
Växer i vårt växthus som är gödslat med hästgödsel. Kan det vara trädgårdschampinjoner?
Lyckas inte artbestämma den här men Rosa rättikhätta ligger väl närmast. Tycker dock inte att det stämmer 100.
- Växtplats: under en lönn i gamla löv, ljust och öppet, det fanns även ek, hassel nära och gran en bit bort.
- De flesta växte tuvade 3-4 st tillsammans, en del ensamma.
- Fot ihålig.
- Köttet är vitt efter att ha torkat upp under natten.
- Sporpulver vitt.
- Ganska svag doft.
Tar tacksamt emot förslag och idéer.
(Vad har jag missat? Vad behöver jag titta närmare ...mer…