Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hittade massa blodriskor och kremlor idag. Kremlorna är är dock delvis röda och jag är nybörjare på kremlor. Kan de säkert smakas på för att känna om de har mild/söt smak och med andra ord ätliga? Giftkremlan är ju förvisso röd men mer blodröd än dessa. Giftkremlan är ju dessutom inte farligt giftig.
Nån som kan identifiera dessa? :)
Har plockatblodriskor som vi lät torka en stund på eftermiddagen. Nu ör de alla helt gröna och ser oaptitliga ut. Har förstått stt den röda saften blir grön med tiden men är det fortfarande bra att äta?
Hej alla svamp-plockare!
Jag är ny på området men skulle mer än gärna vilja ge mig ut i skogen jag och leta.
Har förstått av svampställen är bland det hemligaste som finns, men tänkte höra om någon kunde dela med sig av ett område/skog där det kan vara värt att prova lyckan utan att avslöja för mycket…
Ha det gott!
I flera år har jag sett de på samma plats i gammelskogen.Hatten är oregelbunden formad, 5-7 cm bred, tjock. Taggarna gråa (ljus/medel), delvis med vit spets, nedlöpande. Foten är 3-4 cm lång, 1-2 cm tjock, mörkare, nästan svart; hela svampen finluden.
Hatt med vit, kant grå-brun i mitten, ej zonerad. Köttet vit, lätt grånande, med “ringar"i genomskärning. Hela svampen doftar starkt, kryddigt - lite “hostsaft”?
Vid beröring gråa fläckar med lätt grön ton.Nu när svampen börj…mer…
Undrar om någon här inne vet vart i Göteborgs trakterna man kan sälja färska kantareller..
Nån som Vet?
En stubbe som fanns på tomten började få svampkroppar för några år sedan. Sedan har det spridit sig till lavendelhäcken och några rosor i närheten. Både lavendel och rosor är gamla och kanske inte ansågs friska nog av svampen. Eller är det en illasinnad sort som ger sig på allt? Jag är mycket orolig för det finns mycket rosor här och en fin bokhäck runt tomten, bara decimeter från stubben.
Jag har tyvärr inga bilder på svampkroppen men den är väldigt lik honungsskivling. ...mer…