Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Här startar vårsäsongen med Uppsala Svampklubbs årsmöte, kryddat med en intressant föreläsning, öppen för alla intresserade!
Författaren till en fantastisk bok om matsvamp kommer till oss. Här en recension:
http://www.litteraturmagazinet.se/anders-hirell/matsvampens-historia/recension/nina-fries
Det är alltså Anders Hirell som skrivit boken ”Den svenska matsvampens historia” som är föreläsare på årsmötet måndagen den 23 mars.
Platsen är Evolutionsmuseet, Norb…mer…
Hej!
Det är så att under Augusti och September månad så har jag kommit överens med kommunen att ha en försäljning med en hel del (trattkantareller) och en rad olika bär.
Sitter och funderar på om man skall skaffa in sådana “Svenska Bärkartonger” eller om jag istället skall använda mig av plastpåsar/hinkar, vad tror ni?
Finns det någon där ute som prövat på med torghandel endast för svamp & bär, hur gick det? Hur länge varade det? Vad tjänade du?
Häng på när Länsstyrelsen guidar i naturen, bifogar exempel från ett län:
http://www.lansstyrelsen.se/VASTMANLAND/SV/DJUR-OCH-NATUR/FRILUFTSLIV/GUIDNINGAR/Pages/default.aspx
Till min början har ja hållt mig till skogar som jag har koll på,men jag vill inte gå i samma skog jämt. Så funderade på om det fanns några bra tips? Gps kanske? Isf vilken sort är prisvärd?
Finns det någon/några förvårssvampar som man kan hitta redan nu I stockholms området
Tog en liten promenad i går efter att återigen ha klarat av Vasaloppet framför TVn.
Klev upp på en exponerad kulle med många stora lönnar och en del annat ädelt löv. Det blåste så kraftigt att det var ganska svårt att stå upprätt utan att hålla i sig. Men det onda hade något riktigt överraskande gott med sig; Lönnlöven som täckt(e) marken blåste bort och fram kom en massa söta svampar!
Och ännu roligare var att de växte/hade vuxit på andra svampar. Uppenbarligen har ...mer…
Här kommer 6 olika svampar jag skulle vilja ha hjälp att artbestämma/gissa. Rubriken för varje svamp har jag numrerat från 1-6 så det blir tydligt vilken svamp man skriver om. Alla är fotograferade nyligen i Göteborgstrakten.
Mina gissningar:
1. Cinnoberticka? (På björk. Undersidan är rödare än vad fotot visar.)
2. ?
3. ?
4. Sälgticka?
5. Vårtkrös?
6. ?
En text fråga (för nu). Finns det andra skålar som går på lärkträd än just lärkskålen - Lachnellula occidentalis. Har bild. Uppsala
På en gl kaninbur med ”korrugerat” plasttak - och degraderad till krukförråd o.d. - ligger sen länge två väderbitna furubräder. Ovanpå dessa brukar det vara gott om gula, obestämda ”virkes”plättar och det finns några få såna även nu. Bild 1.
På undersidan växer något annat, dock svagt liknande, invaderat av stora flockar av lustiga ”betesdjur”. Bild 2 och 3.
Nån som vet vad det är för slags kreatur?