Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej! Jag undrar om någon vet hur mycket man kan ta betalt om man säljer svamp till restauranger?
Hur mycket betalar uppköpare?
Jag plockar mest Karl Johan svamp och andra soppar. Men även kremlor och en del riskor.
Finns det uppköpare av svamp i Skåne? Jag har sökt men ännu inte funnit någon.
Tänkte höra med er som bor runt Östersund om ni hittat några trattisar? Kan det vara lite tidig ännu?
Nu har jag fått svar på varför min svamp troligen ruttnade i torkprocessen. Skulle man kunna använda ett trådbacksystem med nät i bottnen på backarna och fläkt? Vad tror ni, alla experter? Jag måste ju förbättra mitt torksätt. Har begränsat utrymme och mycket svamp!
Har torkat svart trumpetsvamp och trattkantareller i flera år. Ibland blir en del av svampen svart och “blöt"efter något dygn. Ytterligare något dygn senare, är de helt torra. Går dessa att äta? Varför blir det så? Brukar försöka ta bort dessa eftersom jag inte tycker de smakar bra.
Har torkat svart trumpetsvamp och trattkantareller i flera år. Ibland blir en del av svampen svart och “blöt"efter något dygn. Ytterligare något dygn senare, är de helt torra. Går dessa att äta? Varför blir det så? Brukar försöka ta bort dessa eftersom jag inte tycker de smakar bra.