Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej! Jag har idag plockat svamp som jag är 99% säker på är blodriskor.
Skickar från telefonen så kan därför inte ändra storlek och posta upp bilderna, har vi någon kunnig som vill hjälpa till att identifiera närmare så kan jag skicka över bilder från telefonen.
Finns det någon oätlig/giftig/mindre aptitlig svamp som blöder orange vätska?
Om inte så blir det soppa till kvällen.
Med vänlig hälsning, skaplig nybörjare.
Hej alla svampplockare!
Var ute i skogen idag och plockade svamp. Jag hittade en hel del Karl-johan och brunsopp och även några andra soppar jag ej lyckats identifiera ännu.
Jag misstänker att den första är tegelsopp men har aldrig tidigare plockat den. Bild två tycker jag liknar någon strävsopp. Den tredje vet jag inte, den är gul undertill och rödaktig på foten.
Uppskattar all hjälp jag kan få.
Är det någon som vet varför Ica säljer delad färsk KJ?
Michael K skriver i sin eminenta bok “Bästa matsvamparna” att svampen ska vara “knastertorr” - dvs. de ska kunna smulas sönder med bara fingrarna - innan de läggs i en burk. Jag får inte sopparna (ex.vis Karl Johan) att bli “knastertorra”. De blir en aning sega. Kommentarer någon?