Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Plockade finfina Karl Johan igår, lagom stora och inte alls maskangripna. Rensade ändå noggrant, skivade och stekte i olivolja, som jag gjort många gånger förut, men alltihop smakade alldeles beskt. Kan någon tipsa om varför? Är så gott som 100 säker på att jag inte fått med någon gallsopp - är van svampplockare sedan barnsben och har aldrig tidigare råkat ut för detta. Finns någon annan förklaring?
Jag hittade mängder an den här krabaten i min närliggande skog. Det är en blandskog som ligger i närheten av Kungälv på västkusten. Mina två söndagsfunderingar är så här:
1. Är det den art som kallas narrkantarell eller är det något annat?
2. Varför blir det plötsligt ett år en sådan boom av en viss svampsort? Jag har bott i närheten och promenerat i denna skog många gånger under de senaste 12 åren, men aldrig tidigare sett en enda av den här svampsorten.
Hoppas på m…mer…
Hitta några citronslemskivlingar och strax intill växte denna som jag först trodde var ytterligare en citronslemskivling. De var lika uppifrån.
Den har ett slemhölje, men inte så lätt att skala av som på citonslemskivling. Höljet syns tydligt på skogsbilden. Foten är mer tydligt lila än vad som syns på bilden och köttet är ganska mörkt.
Ingen påtagligen lukt eller smak,
Nyfiken på vad det kan vara.
Jag saknar Dieter. Han lärde mig massor.
Detta svampår är för dig Dieter.
Funderar på att köpa en svamptork. Evermat och stöckli är lite för dyra just nu. Nån som provat den här ?
http://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/koksmaskiner/matberedningsapparater/frukt-svamptorkar/frukt-svamptork-810048/
Jag saknar Dieter. Han lärde mig massor.
Detta svampår är för dig Dieter.
Jag saknar Dieter. Han lärde mig massor.
Detta svampår är för dig Dieter.
Hej! Finns Karl Johan i Jämtland? Är det nån mening att ge sig ut o leta? Ser rapporter överallt både här och på fb om att det kryllar av KJ i år, så är det nån som vet om de finns i Jämtlandsskogarna??