Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
varför inte längre en matsvamp.
skulle vara intressant vad ni tycker,Jag tycker den är jäkligt god att göra soppa på med chili och kycklingbuljong. Jag använder dock bara hattarna. Kom gärna med synpunkter och kritik.
Tänkte jag måste få slå ytterligare ett slag för Örsoppen som jag snöat in på.
Var ute i dag någon timme och hittade mängder tillsammans med lite sandsopp och rimskivling. Nu när KarlJohan-svamparna börjar ta slut, vi har plockat 45 kg i år, så måste man ju ta vara på lite annat också. Det finns fortfarande en liten, liten möjlighet att trycka in lite torkad svamp i skafferiet.
Jag tar bara vara på små och fina Örsoppar och torkar dem. Tycker de smakar fantastiskt i stuvn…mer…
1. Kan jag vara säker på att svampen på bild 1-2 är sotvaxing och hur konserverar man på bästa sätt? Frysning eller torkning?
2. Olivvaxing med samma frågeställning. Slemmig både hatt och fot
3. Honungsskivling?! Hur vanligt är det att få magbesvär av den?!
4. Har plockat en del örsopp, inte så rolig textur att hålla på med men kör en rejäl sats i torken och tänkte finstöta sedan till småbitar/mjöl, någon som testat?
är det nu man kan hitta höst kantareller?? vart kan jag hitta sådana?? dem är så goda stekta på mackan men jag hittar inga! i sommras hittade jag gula kantareller, jättemånga. dem hamnade på mackan och i ommelett, jätte gott!
Några riktigt bra recept inför helgen i SVD:
http://www.svd.se/mathalsa/isasong/mycket-svamp-i-skogarna-just-nu_5335083.svd
kan någon förklara det för mig så jag förstår beskrivningarna rätt?
Finns de även i Stockholmsområdet?
Jag har aldrig sett någon och hittar ingenting om utbredningen på google.