Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Eftersom jag har hela trädgården full av fjällskivling undrar jag om det finns någon som har något/några riktigt goda recept på dessa.
Jag har spekulanter på ett antal bilder från min fotoutställning,
men jag vet inte vad jag ska ta betalt.
Kan någon/några i detta forum tipsa mig, så blir jag tacksam.
En bild är 35x40, resterande ca 13x18.
Bilderna ska säljas till privatpersoner.
Tack på förhand
Efter att ha läst alla inlägg om den fantastiska tillgången på Karl Johan svamp har jag begivit mig ut i naturen för att införskaffa sådana. Beväpnade mig med ett antal korgar, skogskläder och svampkniv (allt enligt regelboken). Ut i skogen alltså, hittade massor med fantastiskt vackra röd flugsvamp, hemska vita flugsvampar, något som såg ut som bleka fingersvampar, MEN INGA KARL JOHAN. Var har ni hittat dessa mängder som fyller bagageluckor i bilar etc???
Dessa svampar har jag hittat i min trädgård. De växer i närheten av lärkträd, ca 10 meter. De har 2 färger, den ena är ljust klargul och den andra mera guldgul. De har en liten, liten rest av en ring runt foten. Foten är röd/brunstrimmig längst upp.
Den som är lite mörkare gul blir brun (efter en liten stund) när man trycker på rören.
Hej, för jag tackar den som gjörde denna hemsida.
Idag jag och min fru var i skogen och ploclka svamp, har en fråga där ute om någon vet vad heter detta svamp, den satt en en bark av gammal björk tror jag men ite säkert, jag hittar inte på den sidan men i svampboken finns leknana honungsskivling kan det bara tro?
Tackar för alla svar..
Använder solskärmar för bilrutor, inhandlade i “billiga fyndshoppen” som tork. Kopplar ihop en till åtta skärmar, allt efter behov. De hänger under varandra i en lampa i hundens rum. Där är bra ventilation. Av järntråd har jag med fingrarna böjt rektanglar 20 gånger 36 cm, en för varje skärm och i varje hörn kopplar jag på en 20 cm lång tråd med böjda ändar som hänger ned till nästa rektangel…och nästa, och nästa Nu hänger fem skärmar inskjutna på varsitt hyllplan me…mer…
I morgon äe det sista dagen för en av Sveriges största svamputställningar på Fredriksdalsfriluftsmuseum i HBG.
Här ett litet utdrag från deras hemsida!?
Utan svampen hade vi inte njutit av vin, öl, bröd och ost, eller haft penicillin att bota oss med. Bara i Sverige finns hundratals olika arter utöver lysande gula kantareller och knubbiga Karljohansvampar att fylla stekpannan med.
Här är länken
http://www.google.se/search?q=fredriksdals+friluftsmuseum&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org….mer…
varför inte längre en matsvamp.
skulle vara intressant vad ni tycker,Jag tycker den är jäkligt god att göra soppa på med chili och kycklingbuljong. Jag använder dock bara hattarna. Kom gärna med synpunkter och kritik.
Tänkte jag måste få slå ytterligare ett slag för Örsoppen som jag snöat in på.
Var ute i dag någon timme och hittade mängder tillsammans med lite sandsopp och rimskivling. Nu när KarlJohan-svamparna börjar ta slut, vi har plockat 45 kg i år, så måste man ju ta vara på lite annat också. Det finns fortfarande en liten, liten möjlighet att trycka in lite torkad svamp i skafferiet.
Jag tar bara vara på små och fina Örsoppar och torkar dem. Tycker de smakar fantastiskt i stuvn…mer…