Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej på er.
Jag älskar att plocka svamp och älskar även att äta den men kan tyvärr inte :-( Får VANSINNIGT ont i magen av all slags svamp (utom köpta champinjoner) så jag plockar, torkar och ger bort i present.
Men går alla svampar att torka?? Har hört att kantareller inte är bra att torka. Men hur är det med taggsvamp?? Och Fårticka? Kan jag torka dem?
Soppar går väl att torka allihop, och rimskivling, citronslemskivling?
Med tanke på att det verkar förekomma “enorma” mängder av KJ på en del håll i Skåne just nu (enligt rapporterna) har man ju en förhoppning om att förekomsten skall sprida sig norrut..
Här (på vänerns östsida) är det hyfsat med kantareller, gott om kremlor, väldigt mycket flugsvamp, men tyvärr endast någon enstaka Karl-Johan än.
Hoppet är ju som bekant det sista som överger människan, men börjar det inte bli sent på året snart??
OM det nu ska kunna bli ngn större skörd ...mer…
Jag ställde för ett par veckor sedan en fråga om en svamp. fick svaret Dofttaggssvamp. Nu var jag tillbaks och tog med en hem för att prova att torka och lägga i garderoben då det ska lukta tvål av den. Nu till min fråga; Jag tycker svampen inte riktigt ser ut som den gjorde vid första tillfället. Nu blekare i färgen och ser alltmänt skum ut. Men den doftar väldigt starkt och ganska så gott. Är det en dofttaggsvamp?
Hej!
Jag hittade en ljusbrun svamp vars hatt är väldigt kantig, skivorna ser ut att fortsätta ner mot foten och en typisk god svamp lukt.
Jag har letat på internet men kan inte hitta den, någon som har förslag på vad det kan vara?
mycket bra svampinslag i p4 extra med mikael k før några minuter sedan.lyssna på webben om ni missade det.
Hej,
jag säljer kantareller i stora mängder. Kan transportera vart ni önskar.
Pris från 100kr/kg.
Ring för mer info: 0736963926
Konni Lindström
25 aug 2010 kl. 16:20
Hej, skulle vara tacksam om någon duktig svampkännare vill hjälpa mig med att identifiera vad det är för stora vita svampar som växer på min gräsmatta.
På denna länk finner ni bilder.
Kopiera in adressfältet om det inte går att klicka.
Det finns 8 bilder på svampen, så scrolla neråt!
http://www.freakytrends.net/svampbilder/
Närliggande träd: Kastanj, oxel, körsbär guldregn, äppel. Samt cyren och resterna av stora döda almar.
Delar man dem så är det fibrigt.
Svamparna ...mer…
Skulle gärna vilja veta vad det är för ¨svamp som växer under våra cypresser i trädgården. De är vita skivlingar. De äldre exemplaren har ring och skivorna är lite brunfärgad. De har ingen strumpa.
Plockat en jättefin slemsopp som nu efter rensning blivit helt citrongul i köttet mer lejongul i rörlagret.
Hattskinnet var guldbrunt och halt så det drog jag bort i skogen. Foten lite ljusbrun, gul och lite brunprickig längst upp.
Vad är detta för sopp??