Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Vilken skola behöver jag?
Är en lära själv typ, ingen gruppnörd.
Mikroskop har jag, men inte grundläggande kunskap i handhavandet!
Är faschinerad av främst ascomyceter, inte vanlig svamp!
Har idag plockat riktigt unga och fräscha delar av svavelticka för att tillrätta som kräftor/hummer. I två svampböcker har vi hittat detta recept och längtat efter att få prova i verkligheten. Bengt Cortin - Svampplockarens handbok och Thora Holm - Svamprätter har båda varianter på detta receptet. Vi ändrade dock lite och kokade som vi brukar koka kräftor dvs med dill, salt, socker och öl och det blev riktigt gott. Det häftigaste var att i varje bit kunde vi skönja konsistensen a…mer…
Jag har liksom många andra sett ett flertal små gula knoppar :-)
Jag undrar därför hur lång tillväxtperiod kantarellen har för att nå en plockbar storlek? Visst är det beroende av temperatur och vattentillgång men ligger det på en vecka, två?
Tacksam för svar från de kunniga och vänliga personerna som brukar skriva här…..
Smultron,döm till min fövåning en halv deciliter,det blev dock inte sent,snart kommer kantarellerna här med, efter allt regn, och nu kommer värmen.
Nu är de på gång!
Vi får njuta av färska kantareller även denna midsommar.
Dasslock är kanske en aning överdrivet, då jag tänkte på barnbarnens dockskåp.
Jag undrar hur mycket regn det behövs för att soppar ska vilja komma upp, samt hur många dagar efter regn man kan bege sig ut.
Är det någon här som vet vad just soppar föredrar vad gäller exempelvis luftfuktighet/värme/nederbörd.
Jag bor i Göteborg och var ute för 3 dagar sen men det var helt tomt på andra svampar än kantareller som börjat komma upp lite smått.