Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
till alla som ogillar kräldjur, bild 3.
Nyfikenheten drev mig till andra sidan berget, parkerade i Wikmanshyttan och gick ett par km. på gammal snöig skogsväg.
Och visst hade de kommit, scharlakansvårskålarna men de flesta inte så stora ännu.
Stannade till i byn och gick efter åkanten där vattnet forsade vilt, såg flera vårskålar där också och en slö huggorm , hur den nu kunde trivas där.
skinnet på Asken och tassavtrycken i tråden=
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=175191&fnr=1&sok=&Start=0&Offset=50&19
Idag hade vi en ny fågelbordsart bland alla de vanliga; två ringduvor plockade bland solrosfrön m.m. på marken. Sommartid ”sjunger” de för oss från äppelträden, men det brukar vara barmark innan de kommer.
Några som vanligen inte är beroende av barmark är våra ”hemmyrstranpar”. De brukar komma i februari och då klara sig på häckningsmyrarna, men i år har de sökt sig till civiliserade trakter vid gårdarna.
I onsdags fm stod minst en trana på en åker mellan Åkerby och ...mer…
Idag samlade jag en bit av någon av de scharlakasröda skålarna. Dessa arter har diskuterats i flera trådar och jag har för mig att Irene har rett ut begreppen någonstans, men den tråden hittar jag inte. Vad ska jag titta på för att kolla vilken art det är. Håren i kanten har varit uppe på tapeten, där austriaca ska ha krulliga hår. Hur krulliga ska de vara och är de krulliga i vått eller torrt tillstånd eller både och? Har coccinea raka hår? Finns inga andra skiljekaraktärer?...mer…
Mellanpasset gick till Hässlet och Gammeltrollmor.
Första bilden visar henne med öron, lite ledsen i mitten - men hon strävar på!
Sen ett par små som inte mår så bra då de förlorat öronen – genom min försorg. De mådde bättre med öron
Till sist arvtagerskan - med öronen i behåll.
Och här finns de första bilderna från 2008.
http://svampguiden.com.digitest.biz/forum_visa.asp?inr=91946&fnr=1&sok=Jan
Hej Lena, om du har svalört så var rädd om den. Detta är ett utdrag från den virtuella floran.
Utbredning. Svalört är vanlig i södra Sverige, upp till Uppland, norrut är den sällsynt. Den växer oftast på mullrik jord, i parker och lundar.