Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Dagarna kommer i fel oornding nu, men det orndar sig nog…
I söndags gjorde vi en liten tur i olika skogar och hittade en hel del hättor. Tyvärr klarade jag bara av att skogsta någon enstaka bild, här en på rättikhättor, tillsamman med myggor ’ymnande’ i ett av småbestånden, minst ett 40-tal mycel. Det var otroooligt gott om dem här också förra året.
Nästa bild hemtagen, med den likaså ’ymnande’ luthättan - luktade iaf luthätta - som fanns på MÅNGA granstubbar, en l…mer…
Kvällens försök att hitta kantareller på en vanligtvis tidig plats nära en större mosse strax utanför Sala resulterade i en enda “gredelin” kantarell samt ett otal myggbett!
Detta gav mig lärdomen att tusentals myggor är fler än en kantarell.
...och en champinjon. Det fanns också annat, t.ex. gammal vitspröding.
Info för deltagarna i trollhandsexk. 19/4: Vårmussarna fanns här: P vid bommen, SSV 250 m, i en igenväxande/granplanterad kulturmark vi då inte hann med.
Serie 1. En del av vårmussarna i den blixtkrävande mörka granskogen.
Dagens tre arter hemma på bordet.
Serie 2. Champinjonen, rodnande, väldoftande och vackert fjällig - men tyvärr totalt maskäten.
Hej Folkens,
Idag råkade jag hitta en vacker illgul svamp i taken på min tvättstuga. Jag bor i en gammal fastighet belägen i Centrala Malmö och tvättstugan finns i källaren.
Har aldrig sett denna svamp förr och skulle verkligen uppskatta om någon kunde ge mig svaret på vad detta är.
http://i520.photobucket.com/albums/w323/kukpung/20090622911.jpg
http://i520.photobucket.com/albums/w323/kukpung/20090622903.jpg
Skulle vara intressant att veta hur man blir så duktig, så at man utan att bläddra kan bedömma olika svampar i miljö.
Har studerat bl.a Dan Olofssons strövtåg på omberg (intressant läsning Nada)
Faschineras av att vissa kan bedömma svampar själva utan er expertis?Eller är Dan och hagström m.fl dom verkliga experterna?
Har ju förstått att dom jobbar åt länstyrelsen? som inventerare eller?
Eller är dom utbildade mykologer?
Retar mig tyvärr på en sak, och det är att Mikael Hag…mer…