Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Nå‘n som varit där och har tips på var man ska börja? Där lär ju finnas en del rariteter, som t. ex svart och rödgul trumpet. Där fick väl ostsvenskarne ett gott skratt, men jag har faktiskt aldrig sett svart trumpetsvamp live mer än vid två tillfällen; båda gångerna ett exemplar. Dessutom redan plockat…
Motionsspåret vid Granan och norrut mot Räveberget/Lunnekullen, kan det var nå‘t?
30-gradig värme i helgen-ingen svamp men en svalkande båttur på älven istället.
Den här rovfågeln flög över oss på Byskeälven vid Fällfors i norra Västerbotten.
Vet att det tidigare funnits bivråk i närheten,men är detta en bivråk eller någonting annat??!
Svampstaff eller någon annan kunnig
kan ni hjälpa mig!
Jag har mixat ihop ett eget myggmedel. Har testat det idag med mycket positivt resultat.
Recept:
ca 1 dl matolja (jag tog olivolja)
1 krossad vitlöksklyfta.
Blanda olja och vitlöken. Låt stå ett dygn. Skaka om med jämna mellanrum.
Det går ju att ta mer vitlök. Det är bara att testa sig fram.
For ut i skogen idag - mycket mygg.
Jag fick vara ifred. De var omkring, men landade inte på mig.
Ljuvligt.
Jag hittade för en tid sedan en luktticka? (bilden) men den luktade/luktar inte något alls! Jag har en till som jag hittade ett par dagar tidigare på annan ort som fortfarande doftar gott och nu undrar jag om den på bilden verkligen är luktticka?. Den “luktfria” lukttickan ska väl bara finnas norr över, eller?
Mkt tacksam för hjälp!
Nå‘n som tittar på Max Raabe-konserten på SVT2? Är det extremt bra? Eller har jag nördat in mig för mycket på gamla pilsnerfilmer så att jag blir endorfinfylld av att sen en spinkig tysk Åke Södeblomkopia iförd en V-formad smoking pressa rösten två steg över idealregistret till tonerna av en träig banjo och diverse sordinerade blåsinstrument?
Tänk om man kunde odla soppar bara genom att gräva ner deras mycel vid deras respektive träd?
Det verkar ju vara fullt möjligt att göra så, bara man “matar” det tills det fått fäste vid trädets rot. Tänk vilka möjligheter det kunde ge, idén fick jag genom att jag hittade en björksopp vid samma björk som jag grävde ner några maskätna exemplar vid i fjol.
Innan i år har det aldrig växt några soppar vid våra träd, så det var fascinerande att finna en sopp där man grävt ner ...mer…
Sex fästingar på kroppen efter helgens promenad, varav fyra hann sätta sig fast innan jag såg dem. Stor överraskning för min del, så tidigt på säsongen i ö-götland. Likadant hos er andra?
Tar ni mjölskivlingen? Det finns massor runt mitt hus, men jag vet inte vad man gör med de. Svamparna luktar mjöl och det är lite obehagligt. Hur lagar man mjölskivlingar?
Tack för svaret!