Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Har funnit bläcksvamp idag men kan inte avgöra vilken sort det är.
Vad är mest troligt den giftiga eller ätliga så här tidigt på året ???
Hittade ett engelskt recept där det står följande:
“Barigoule” isn’t the name of a famous French chef, but the Provençal word for the orange-latex milky mushroom (Lactarius deliciosus), an excellent firm-fleshed meaty mushroom with a fruity flavor. In Provence, artichokes are often paired with this delicious mushroom, hence the name of the dish.
Vet någon vad detta är för svamp på svenska?
Hej på er naturmänniskor
Jag har en undran om det finns någon här i landet som har tillgång till en spade och lite extra tid för att hämta en planta av Sötbär/Fågelbär/Prunus Avium och skicka till mig??
Jag har sökt med ljus och lykta efter den riktigt söta sorten med mörka nästan svarta bär. Alltså den vilda ursprungliga sorten av sötkörsbär. (tyvärr kan de korsbefrukta sig med andra sorter) De brukar finnas runt Kinnekulle och trakterna runt om. Jag beställde en planta a…mer…
Hej!
Jag bor i Boråstrakten där det ännu så länge är murkelfritt, kanske p.g.a. torkan. Kan någon sälja större mängder till mig är jag tacksam. Maila mig gärna om du är intresserad. christer.z@telia.com
Min förste stenmurkla hittade jag på kullen i dag så roligt
I söndags var jag och en kamerautrustad kompis på murkeljakt.
De hade kommit igång rätt bra både på nya ställen och där vi plockat nu två år i rad.
Lite svåra att upptäcka, men när man väl lärt sig skilja dem från djurspillning eller tallkottar så...
Ett annat fint fynd som äntligen blivit förevigat på bild.
Nån som har en susning om varför man gjorde sådana ristningar mitt ute i skogen (?)
1924….
Hej allihopa!
Kul att se att ni är i full gång med att fotografera vårsvampar. Tyvärr är det ganska torrt i markerna här i Stockholmstrakten just nu, men jag har några önskesvampar som vore kul att se och fotografera. Om ni finner fina exemplar av någon av följande svampar inom en 10 milsradie från Stockholm får ni gärna kontakta mig på micke@svampguiden.com
Kameleontskål
Tulpanskål
Vindlad klockmurkla
Blek stenmurkla
Flikmurkla
Bifogar några av vårens svampbilder hittills.
Hej!
Idag 26.04 har jag kokat upp de sista torkade svampar. Nu finns det ingenting mer i skafferiet :-( Vad tror ni, när kommer nya? Jag är i Stockholm. Har varit i skogen just igår och såg inga murklor.
Nu är dom här i Härjedalen! Murklorna.Som jag väntat! vilket kan tyckas vara fånigt eftersom jag inte äter dom själv. Det är dock lite uppstart för att vistas ute i skogen igen.