Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Har sett att många efterlyser vad man kan göra med blomkålssvampen. Jag improviserade ihop en riktigt god macka ikväll med hjälp av dagens fångst.
(Smörstekt, med lite grädde, vitlök, slånbärsgelé m m).
Fruktansvärt gott, faktiskt! Drack en kall öl till.
Har lagt in receptet under rubriken “Toast med blomkålssvamp”.
Hej, ny här och novis i svampskogen som man är, så fick jag nog med mig några kamferriskor bland pepparriskorna på svampturen idag. Insåg inte detta förrän efteråt, då alla riskor var kokta, på doften… Är det nåt farligt tro? På nätet står att kamferriskan är oätlig… Ska jag slänga dagens skörd tycker ni? Jag som längtade så efter “finsk risksallad”!
Ja, jo.. Så spännande kanske det inte är men jag är ändå stolt över att ha hittat min första Stolt fjällskivling…
Hur ska jag göra med denna tycker ni ? Går den att steka och ha på smörgåsen ?
mvh // Johannes
Kom sent igår kväll. Startade dagen med att handla för att fylla förråden. I väntan på att resten anländer imorgon kväll så tog vi det rätt lugnt idag. Kollade några lokaler för djävulssopp som inte gav någonting. Hittade sedan en del intressant i Klints och Laxare änge. Allt är inte artbestämt ännu men bl.a. munkspindling, pilfotsspindling, gul lammticka, slottsspindling, vintråding. Dessutom fann vi trattkantareller på en stubbe.
Middagen blev enkel, tacos med egenhändig…mer…
Idag hittade jag ett hyfsat kantarellställe, och när jag satt där och plockade så såg jag att 2-3 stycken hade som en grön smet på undersidan. Inte på hela undersidan, utan bara på en del. Vad kan det vara för något? Jag har aldrig sett det förut. Vet inte hur jag ska förklara den gröna smeten… Det var som om man hade kletat på ett lager med fingerfärg, ungefär mintgrön.