Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Enligt TT ligger 3 personer på Sahlgrenska i Göteborg. En är det riktigt kritiskt för. Man tror de har ätit Lömsk Flugsvamp.
Kan det vara möjligt? Vad har man förväxlat med?
Är det ngn som plockar föränderlig tofsskivling?
Hittade en massa svamp idag, huvudsakligen brunsopp men också dessa murklor och en annan sorts sopp som jag gissar är smörsopp. Hur giftiga är murklor? jag var noga med att tvätta kniven och händerna och förvarar dom på egen plats, är det onödigt försiktigt?
Jag kan inte äta så mycket svamp åt gången tyvärr då min mage inte verkar gilla svamp :-(
Så om jag steker upp svampen när jag kommer hem, men inte äter upp allt, kan jag värma dem i micron dagen efter eller lägga den i grytor osv dagen efter när den är stekt?
(Använder mest bara soppar, kantareller, fårticka och taggisar)
Eller är det bättre att rensa och hacka och lägga den rå i kylen till dagen efter? Om man lägger den rå i kyl ska den ligga öppet eller i ett kärl me…mer…
Är det någon som torkat Karl-Johan i ugnen? Om Ja, är det då 50 grader och hur länge tar det ungefär. Nu finns det ju så himla mycket att jag inte har mer plats för att lägga ut det på tidningar :) sen efter ett par dagar blir det ju en ganska otrevlig lukt av just Karl-Johan. Någon som provat?
/Gisela
Det verkar som all svamp bara poppar upp ur jorden nu. Hittar en hel del svamp här nere i Skåne. Min far har hittat massor av svamp i Värmland där han bor, bl.a granblodriskor så man kan gödsla med dem nästan. Själv ska jag hem till min fasters hus i helgen och kolla om det har kommit någon Stolt Fjällskivling. Har vare sig plockat eller ätit den innan, men de säger att den finns strax bortanför komposthögen i skogen. Hoppas ni också hittar mycket svamp i skogarna. Trevlig helg.
Undrar vad det är för svamp,växer på grärmattan vid en körsbärsträdsrot.
Någon mer än jag som blivit magsjuk av Karl Johan? Jag smakade på mina torkade för några dagar sedan - otillagade, jättegott, men med katastrofalt magresultat. I går samma sak igen, men mindre katastrofalt, efter förtäring av stekta Karl Johan (som plockats på helt annan plats)