Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Läs Tommy Hammarström´s inlägg på ledarsidan i dagens Expressen.
På min svamptur idag hittade jag en klunga med gamla, multnade svarta trumpetsvampar. Nu har jag i alla fall fått se dem. Nästa år är de kanske i godkänt skick.
Tre olika arter i torr miljö.
Kan någon säga vad det kan vara för arter?
1. Växte lite inunder några Enar.
2 Växte bredvid 1:an och hade en lite puckel.
3. Växte en bit därifrån under några stora Ekar…funderar på om det kan vara samma art som jag frågade om i den andra slingan med liknande överskrift.
och alla andra intresserade.
Nu har jag fått svar på mina fingersvampar som Lennart Söderberg har microskoperat och de på bild 1 och 2 är
Ramaria Magnipnes.
Sällsynt vad jag förstår efter att ha läst på.
Däremot fingersvampen på bild tre kan han inte hitta andra sporer på än av ,strävsopp. Märkligt tycker han och jag säger ingenting
eftersom min kuskap är ringa.
Men ni stjärnor kan kanske säga nåt om de här fingersvamparna ?
Vill visa några vedlevande som omväxling till alla trattkantareller som är på tapeten just nu. Den med blå undersida skulle jag vilja ha hjälp med den växte mest resupinat,(på lövträd) men hade hattar också.
Bilderna är från en promenad längs älven för ett par dar sen.
I morgon ska jag ut i gammelskogen igen.