Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
De få svampar som finns var frusna i morse, men man tager vad man finner.
Vad är t ex detta:
Doftar väldigt starkt av… nja, mjöl vet jag inte men nästan hönsgödsel.
Sammetsbeigevit, köttig. Foten brister som på Karl-Johan, alltså inte tvärt av och inte i trådar.
Skivorna är gaffelgrenade, och lite urnupna. Inet alla skivor når in till foten.
Foten rak som en kremla. Ingen klubbfot och ingen strumpa.
Någon gissning?
Jag trodde först att det var mjölskivling, men som alltid med ...mer…
Häromdan försökte jag mig på att konservera svamp för första gången. Proppade ner kantareller i fyra rena sköljda burkar och fyllde med saltlag och sen kokning i saftmaja/konserveringsmaskin i 1,5 timmar. Så långt allt väl. När jag plockat upp burkarna (den gamla sorten med gummiring) så kom det pyttesmå bubblor på ett ställe på insidan vid ringen i två av burkarna. Tänkte att det kom in luft och att burken var bara att kassera så jag öppnade en direkt och på den fjädrade ...mer…
Tack o lov bara en halvtimme. Och inget ligger kvar. Får ställa tillbaka skidorna.
-Någon som hittat någonting överhuvudtaget i år???
Det är ju soprent i skogen
Kunne tänka mig att höra om någon har konkret vetan om hur mycket frost trattkantareller kan tåla utan att ta skada.
Sist år gick de helt till på Hallandsåsen redan efter lättare frost (helt slaksiga), men det tror jag närmast var orsaktat av att det även kom snö.