Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Massor av svamp på Rättviksheden, speciellt spindlingar.
Tusentals av undersläktet Telamonia, fast svårbestämda. då de ändrat färg under torkan och ingen direkt nyproduktion äger rum längre. Men massor av fina, feta, fuktiga fleggar (und.sl. Phlegmacium).
Frygisk spindling (Cortinarius phrygianus, bild) finns på många ställen, en intressant sällsynthet.
Samt den vidunderligt vackra Hygrophorus calophyllus (bild).
Skönt också att den extremt kalkrika biotopen gör att ...mer…
Följde en skogsväg som nyligen förlängts i förberedelse för kommsnde avvekning. :(
Den går genom mycket gammal barrskog med endast lite inslag av löv. De nygjorda delarna av denna väg var översollade av Mönjeskål (tror jag att det är)
Var och kollade ett av mina trattis ställen utanför Ånäset i Västerbotten. Dom fanns där men fortfarande mestadels väldigt små och inte heller så talrikt som tidigare år. Det har varit väldigt varmt och torrt denna sommar och höst i omr…mer…
Hej!
Vi undersöker sniglar och deras svampreferenser, och har stora problem att artbestämma denna svamp (bilder bifogade). Är det någon kunnig på detta forum som kan tänkas veta vad det är? Den är ganska stor och bastant, och är plockad idag (22/9) utanför Tovetorps fältstation i Sörmland.
Mvh
Henrik
denna växte helt ensam i ganska höglänt blandskog med tall, gran och björk, närhet till gammal kulturmark i träda
nära körväg / vandringsled, gräsbevuxen
På vägen fanns gott om vanlig röd flugsvamp
denna växte ensam vid sidan av vägen kanske ett hundratal meter från övriga flugsvampar
Vi tror på gul flugsvamp
Är den möjlig att finna i Mellansverige, Örebro, Nerike
Verkar enligt de uppgifter jag hittat mycket sällsynt…???
Hej! Jag plockade en stor, tvåkilos blomkålssvamp och undrar nu hur man bäst preparerar den för långtidslagring, då jag inte kan sätta i mig mer än en tredjedel av den denna vecka, och inte vill att svampen ska torka ut och bli besk.
Måste jag förvälla den innan jag fryser den? Eller räcker det att rensa och skölja blomkålssvamp och sen bara lägga den i plastlådor och frysa?
Bild 1: http://i.imgur.com/Jegp7HQ.jpg
Bild 2: http://i.imgur.com/9xpDjwF.jpg