Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Igår hittade jag det jag “‘är övertygad om” är vårmusseroner, men jag “vet” inte tillräckligt för att våga smaka. Har aldrig vågat förut heller.
De doftar starkt av mjöl, lade dem på sporprov på vit servett igår kväll, och inte en enda spor syns på den vita servetten. Finns det någon vit svamp som växer nu, vi den här tiden på året, som jag kan förväxla den med?
Vågar jag?
Jag håller på och skapa en ny engelskspråkig svampsida. Ni kan bekanta er med den på följande adress:
http://www.mushroom-central.com/
På det skandinaviska forumet får man skriva också på svenska om man vill.
I vår trädgård hittade vi idag 2svampar
Dom liknar en banan,toppen är brun,den luktar illa
Hoppas på svar
Mayron Bentinger
- med mellan- eller ljusrosa blr och helt normalgröna blad.
Vi ska tabm småningom försöka rota några mjuka årsskottsticklingar (klacksticklingar).
”Annars” får vi hoppas att bären kommer att ge mogna, grobara, ”färgäkta” frön…
Eller pröva på ngt annat enkelt förökningssätt, att t.ex. helt enkelt lägga ned en låg, lämplig gren och hoppas att den slår rot – eller fuska, ympa..
Det finns en känd, rödblommande hägg med röda blad, P.padus ’colorata’,...mer…
Till min förvanig hittade jag en smörsopp, lite torr men den luktar som den ska.
Hej!
Intresserad av att handla 3-4 kg Stenmurkla.
Den ska vara färsk, ej torkad, fryst, rensad eller förvällda.
Gör inget om de har legat i en plastpåse i 4-5 dagar, så länge de inte har torkat.
Mvh Jarri