Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Dessa två soppar (där tar min kunskap slut, om det ens är rätt) hittade jag idag mitt bland gurkplantorna på odlingslotten jag precis tagit över. Nyfiken som jag är fick de jordiga följa med hem för lite tvagning och nu försök till artbestämning och ta reda på hurvia de är ätbara. Efter första bilden som är lite mörk så lyckades jag tappa den stora, därav är den lite defekt på andra bilden som dock är lite ljusare.
Kan man torka gula kantareller och blir dom bra vid sås eller macka
...och om man tänker ge sig på det: finns det några självklara förväxlingssvampar till den? Har troligtvis en rejäl klunga på vårt gamla äppelträd.
Hur mycket brukar t.ex gula kantareller krympa när man förvällt dem? Dvs om jag har ett recept med 1 liter färska kantareller hur mycket ska jag ta fram av mina förvällda, frysta kantareller?
Och vet någon samma sak för färsk/torkad Svart Trumpetsvamp?
Plockat ett antal svampar som jag unrar vad det är och pm de går att äta. Är någon blodriska?
Vad kan dessa svampar heta och är de ätbara?