Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Provade vinterskivling för första gången förra året, och tyckte inte det var nåt vidare… Kan det vara så att även denna svamp smakar olika beroende på vilket träd den lever på? Det är lite trist att det finns en sort som går att hitta hela vintern, och så tyckte jag inte att den var god?!?
fann en hel del av denna delikata svamp førra veckan i skånsk bokskog. den smagade helt suverænt gott stegt i grædde. helt klart en delikatesse !
Någon som har förslag på vad detta kan vara? De två första bilderna ser ut som violett geleskål (Ascocoryne sarcoides) Den växte på död gran tillsammans med violticka (Trichaptum abietinum).Men i min bok står det att violett geleskål växer på lövträd så jag vet inte..
Sista bilden är på små röksvampar? Små som ärtor växande på en (troligtvis) granpinne på marken. Det kom rosa sporer ut när man tröck på dom.
I Sthlms-trakten. Hittade en hel del i början av förra veckan men nu har det varit kallt några nätter… vad tror ni, vana svampplockare? Säsongen ska ju vara “över” nu.
Slarviga jag har lyckas slarva bort receptet på kräfttaggisar. Kan någon hjälpa mig?
Jag vill skapa utrymme i frysen, och har då kommit på att jag kanske kan tina upp kantarellerna och istället konservera dom. Är det att rekommendera, och i så fall, hur gör man?