Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Den påminner om fläckkremlan i färgen men foten är trådig. De små vackert rosa för att sedan blekna ur, kanten inrullad och hatthuden slemmig, växer gyttrat. Vad är det ?
Sedan en mussling ( tror jag ) på björkstam som jag inte vet namnet på. Seg och satt ordentligt fast, ingen utpräglad doft / smak vad jag kunde känna.
Tacksam för hjälp !
En ny taggsvamp för oss.
Lukt mjöllik.Smakar(usch) skarp,man kan säga bitter,obehaglig.
Tacksam för era förslag.
Hittade i många hundratal på igenväxt åkermark. ca: 3 cm i både höjd och diameter. Gula toner från citron till något rödare än apelsin. Sköra och ytan kändes lite vaxbelagd vid plockning strax efter regn.
Finns det någon vaxskivling som är farlig att äta?
Hej. Var ute i kohagen bakom huset och där finns massor av vad jag tror är kremlor. Är nybörjare på svamp och blir en riktig fegis när jag hittar nåt nytt. Lägger upp lite bilder jag tagit så kanske någon vill hjälpa mig med vad det är. Om jag vågar mig på att provsmaka. Jag tror att det är olika sorter men jag är inte säker.
Finns det någon annan vit skivling än champinjon som har mörka skivor? Eller kan man ta det som ett kvitto på att det är en matsvamp? Såg några sådana (söndertrampade) i en björkdunge och är lite nyfiken på om jag hittat ett champinjonställe.
Men vad ska jag som nybörjare utöka mitt plockande med.Jag har en skog inpå knuten där det växer en mängd olika svampar, men dom törs jag mig inte på.
hej!!!
Jag undrar hur ni brukar frysa in era kantareller. En kompis frös in utan att förvälla innan och upplevde en ganska besk eftersmak när han skulle använda svampen. va beror detta på.
Jag läste i en bok att man kan förväxla pepparriska och Toppig giftspindling. Men om man kollar att det kommer vit saft borde det väl inta gå? Kan det komma vit saft ur spindlingen(det kom ingen när jag bröt vad jag tror är spindlingen)
Hej Alla!
Tack för att ni peppade mig gällande skogen där violgubben växte.
För er som inte var med förra året så hade en skog blivit såld och var avverkningsklar,jag har varit där med skogstyrelsen men likt förbaskat så lade de inte in gps punkterna i datorn jag hade resignerat när det gällde att skydda skogen.
Nu blev träden kvar och jag har varit där och kollat,inga träd har blåst ner och det är massor med violgubbe i år det är dubbla häxringar,största mycelet i “mina ...mer…