Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag har ett trist problem - mina smaklökar gillar inte kantareller. För mig är de beska, hur väl jag än lagar till dom. Så nu återstår bara att förvälla, för jag kan inte låta bli att plocka när de finns i ett sådant överflöd.
Bortsett från kantareller smakar även rimskivling beskt, och förra hösten testade jag att steka en pytteliten bit av fjällig taggsvamp, och det var nog den vidrigaste smak jag varit med om.
Tills för så där en fem-sex år sedan var kantarellerna hu…mer…
Sällskap vid rensning av svamp,,,,mm
Jag vet att du har fullt upp , men kan du vara så snäll att skriva nån rad om vad som händer , eller vad som hänt…....
IP-adresser synliga , asterixer som varit falska , stulna identiteter och vad du gjort för att räta upp saker och ting. För det förstår vi alla att du har gjort / mvh
Hur kommer det sig att det alltid är “kvinnan” som hamnar vid rensbordet när 2 har varit i skogen och plockat svamp,,,,,och det är inte lite att rensa.
Läste på annat håll, ja faktiskt. Hittade ett recept för fjällig bläcksvamp ingår. Koka svampen i lättsaltat citronvatten, står det. Det måste testas! För stekt tyckte jag inte om den.
Ute i svampskogen hittade vi idag en svamp som påminner om svart trumpetsvamp, när det gäller utseendet. Men den var alldeles lila till färgen. Vad kan det vara för svamp?
Läste i Bohuslänningen om en ny svamp.Där gavs en noggrann beskrivning av växtplatser utseende och lukt.När jag rastade min valp 2 dar senare hittade jag den här svampen nä‘ra mitt hem.En vägde 4 hg och den andra 2 hg,Fick fynde bekräftat av eva lood som plockat svampen norröver.
idag har jag bjudit gamlingarna på jobbet på kantarellmacka med nyplockade kantareller. mycket uppskattat var det.
jag känner mig såå snäll!