Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Stekte bläcksvamp idag, med lök, grädde, kalvfond, lite soja o svartpeppar.
Det blev asgott!
Första gången jag äter bläcksvamp, är riktigt positivt överraskad! :-)
Hej, var ute en kvart och plockade en stor korg med blodriskor, men en del av dem var ca 10-15 cm i diameter, felfria. Är de OK att äta, vad säger ni vana blodriskätare?
Skogens värsta marodörer. Hjortlusflugan. Tar hellre fästingarna trots att de är farligare men har ätit penicillin mot borelia de senaste 3 åren. Har inte haft några problem annars med fästingar men får jättebölder av lusflugan.
Har sett åtskilliga inlägg där olika människor lagt in bilder på svampar de inte känner igen och skriver att de smakar milt.
När jag var i skogen i unga dar med pappa lärde han mig att “Man kan äta all svamp, men vissa bara en gång så låt bli alla svampar du vet är giftiga och de du inte känner igen.” Det är en regel som sitter i min ryggmärg, men man börjar ju undra om man är för försiktig.
Är det många här som provsmakar obekanta svampar (i mening ta en tugga och sen s…mer…
gratinerad blomkålssvamp med västerbottensost….
Jag undrar om Ärttryffeln är rödlistad eller om man får plocka den?
skivling med samma färg på skivor och fot, ( den är ihålig ), vad är det? Har sökt på allt som heter lila men inte, på bilden ser den faktiskt brun ut. Hatten lite sammetsaktig, ingen smak och en svag doft som jag inte kan ta igen.Dessvärre kommer jag inte ihåg växtplatsen men förmodligen granskog eftersom det är i den miljön jag mest rör mig i.