Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Någon som vet vad detta är?
Idag hittade jag kantareller! I LULEÅ! Jag finner inga ord! För övrigt blev det några fina KJs och en hel del sandsopp. Nu måste jag bara bestämma hur jag ska tillreda allihopa. Lyxproblem eller hur?
Blir vätskan rosa när man förväller Storkremlan?
En arbetskamrat var ute i skogen med en granne. Denna granne påstod sig vara svampkunnig och man plockade kantareller, soppar och riskor. Till exempel gula riskor med skägg… (Gulriska eller Svavelriska kanske?)
Eftersom grannen inte tycker om svamp, åt min arbetskamrat svampen själv utan att förvälla riskorna… Kan det vara därför hon började kräkas två timmar efter måltiden för att fortsätta med det resten av dagen?
Jag undrar Stolt Fjällskivling är ju ljus i botten, har plockat vad jag tror är Stolt Fjällskivling,men de är ljusbruna ungefär som om man har hält kakao på dem.Beror det på växtplats eller är jag fel ute?
Jag har plockat lite sandsopp som jag tänkte torka. Tog en tvättställning och la en tunn gardin på den sen dem tunt skivade svampen nu undrar jag hur torr den ska vara innan den kan läggas i burk. Måste den vara helt sprödtorr eller kan den va böjbar.
En släkting var ute och plockade bla 3 soppar som blev stekta. Det smakade beskt och när jag kollade på renset så såg jag att det var lite ljust rosa på undersidan av svampen. Jag svalde 3 bitar och undrar nu om det är någon som vet om det är farligt. Jag är gravid och ammar!!!
Tacksam för svar
Hej,vart så sugen på svamppaj så tänkte slänga ihop en ikväll! Frysen är full med olika sorter,men kan fan inte bestämma mig…Trattisar,rödgultrumpet,svarttrumpet,kantarell,taggsvamp,KJ,rimskivling,brunsopp mm. Så mkt vet jag att jag ska ha västerbottenost i den,så nån kulinarisk smak ide från er?? Vilken svamp tror ni blir tipp topp med osten? Tack på förhand :)