Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
I vår gräsmatta växer i år en svamp som är krämvit, stor och rund. Den är tung och helt kompakt.
Vet någon vad det är för svamp och
om den är ätlig?
hej!
Har varit ute i två omgångar och plockat grynsopp, första gångerna jag provar den och den är GOD!
Iaf. jag rensade så noga jag förmådde, men när jag “förvällde” (kokade i egen vätska) så blev vissa bitar lite rödaktiga, vid närmare kontroll visade det sig att det var mask/larvgångar som jag inte sett när jag rensade - det ser så ut iaf. Är detta något jag bör unvika att äta eller spelar det ingen roll?
Längtar efter karljohan men de enda jag funnit här på Gotland har varit på ekstakusten, sent på säsongen och då alltid maskätna exemplar. I Småland växte de var som helst känns det som.
Några tips på platser och eller miljö här på Gotland?
Några Stolta fjällskivlingar finns säkert kvar till dig.
Var bara i en liten del av lokalen häromdan.
Skall försöka komma dit igen i veckan och fylla korgen.
Hade du konserverat dom tidigare?
Hur blir det i så fall?
Själv har jag bara torkat dom.
Jag har sett och fotat några Hättor de senaste dagarna. Nu är det så att på en del har jag bara 1 eller 2 bilder då en del bilder blev katastrofala. En del kanske till och med är samma art men jag hoppas att någon * klan hjälpa mig eller så klart någon annan som vet. 6 serier eller som sagt enstaka bilder. Och jag hoppas nu att det är Hättor, om inte så får jag väl veta det. Serie 1 Blodhätta kanske?
Var ute idag trotsade regnet kantareller, karl johan,smörsopp i massor
...är en av mina absoluta favoritsvampar. Jag har de två senaste åren knappt lyckats hitta några alls. Jag efterlyser tips om var, när och hur de växer. Kanske letar jag på fel ställen.
dags att få till en fin balans
mellan bra och dåligt
1.att få traska på mjuka mosstuvor
2.känna hur alla bekymmer sakta rinner av en och friden infinner sig
3.att fortfarande efter fem timmar känna,“jag ska bara kolla där”
4.hitta mängder av sin “drömsvamp”
5.stanna upp och andas doften av varm/regning/somrig/höstig skog
6.och trotsa spindelnät,regn,fästingar fortfarande vilja krypa in i buskar och snår
7.lyssna på fågelsång
listan kan göras ännu längre,eller hur?;)