Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Kan någon tipsa mig var jag kan få tag i boken:
Svamp: Ta till vara och laga till.
Författare: Sigri Sahlin, utgivnår:1989.
Ska gå kursen om matlagning Svamp och den finns inte ute i vanliga bokhandeln.
Ett stort tack för Sandsoppen som kom med posten idag.
Ikväll har jag provsmakat den.
Jag lagade både den och Stenmurkla för att kunna jämföra och det finns likheter i smaken.
De var lika goda båda två. Så kanske att murkla är lite överskattat ändå.
Jag provade med bara smörstekt och sedan också gräddstuvad.
Grädden gjorde verkligen susen. Det blev otroligt mycket mer smak som framträdde ihop med den.
jag minns inte vem dt var som var så bra att hitta i in och utlänska antikvariat, jag undrar vad föjlande böcker kan vara värda
Nicolaus lund Hymenomycetum circa Holmiam crescentium 1845
Elias Fries Monographia Hymenomycetum sueciae Vol 1
nytryck 1963
tack om någon vet
Jag åg ett Engelskt TV program där de plockade murklor (toppmurklor?) i trädgårdar. Eftersom det används så mycket barkmull och flis i trädgårdarna, så börjar murklorna yka upp i trädgårdarna. Är det någon som sett murklor i trädgårdar eller planteringar i Sverige?
http://www.pallin.nu/cpg/thumbnails.php?album=12
Har kollat på “mina” Talltickor vid Moheds camping, räknade in 27 st, du kan se dom på länken ovan. Tre ser du här
var med på en svampresa för 2 år sedan till Litauen, den var kul, har fått nytt mail om resor som jag nu vidarebefodrar.
Hej
Under 2006 och 2007 har Svampkonsulenterna i Sverige besökt Litauen i samband med en rikstäckande svampfestival som årligen anordnas i södra Litauen.
Tema turism http://www.temtur.lt http://www.temtur.lt , som är ett litet resebolag med inriktning på skräddarsydda paket, har stått som arrangör för dessa resor.
Även 2008 erbjuder vi nu en liknande resa. Se bifo…mer…