Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
...med ett jätteparti rökslöjskivling?
Stekte litet grand till middagen - gott!
Men resten - torkning eller förvällning och infrysning?
Kanske något recepttips, någon?
Svart trumpetsvamp blir ju jättegott i sås men det skulle var kul att få några fler goda recept
på denna fina svamp.
Har just fått rapport från Mohedatrakten. Pappa (78år) har varit i skogen i 2 tim och fått ihop ca. 15 lit. Trattisar och lika mycket jättefina Gulingar. Rensade! Så nu får det bli ett svampsafari dit upp i helgen kanske. Men det finns ju gott om dem här i Skåne åxå.
Är det någon skåning här på forumet som hittat mandelriska i år? Jag skulle så gärna vilja hitta några och provsmaka.De lär vara en delikatess.Om det är någon som hittat var finner man dem? och de menar jag typ av växtplats inte exakt på någon karta.
Hur gör man det undrar jag som försöker få in ett par bilder av mina oidentiferade svampar här.Kan jag lägga in dem ifrån datorn eller måste de vara laddade ifrån Internet
Igår kväll hittade jag också en Blomkålssvamp och tack vare er på forumet tog jag hem den och provsmakade. Stekte som vanligt med smör. Den var riktigt god och “trevlig” i konsistensen. Fast svårrensad, mycket vinklar och vrår var det på den stora tunga klumpen. Tog kort när jag kommit hem, men orkade inte förminska bilder och trixa. Orkade inte ens rensa allt, det tar på krafterna att trava omkring i skogen i flera timmar:)
var ute några timmar med en journalis som skriver för L O tidningen , vi hittade bla Blåmusserom och en del stolta fjällskivlingar, dessutom några andra svampar som kommer på bild,den första är en bålgeting,
sedan knarksvampen Psilocybe semilanceata Topptrådskivling, 16 st. skall visst vara en lagom kick, vågade inte spara svampen för den är ju olaglig att inneha
Där efter den fina insaltningssvampen Svartriska, den har blivit förbjuden som handelssvamp i Finland,pga cancerrisk…mer…
Hej
Varför växer vissa svampar under vissa träd. Finns det den förklaring varför vissa svampar baraväxer under björk och vissa bara under tall?