Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
nu kommer…...
Vad är detta? Växte gyttrad vid stubbar och längs vägkanter.
Luktar gott.
tar upp den tråden efter att den så sakteliga bara försvunnit :)
ikväll blir det blandsvamp och nässelpaj med lagrad prästost och vanlig gratella!-supergott!och nästan gratis:D
nässlorna förvälldes i 10 minuters vattenbad och svampen stuvades till en krämig röra, äggstanningen fick stryka på foten idag
Vad har NI ätit till middag?*nyfiken i en strut*
Jag ska försöka torka stenmurklor istället för avkokning.
Men platsbrist i förrådet gör att jag funderar på att köpa en svamptork.
Jag har hitta några på nätet men är osäker på vilka skillnader som finns mellan apparaterna.
Någon som har tips och rekommendationer?
Till att börja med så får jag väl ta den gamla beprövade metoden med att trä dem på sytråd.
Men hur håller man dem dammfria?
(Övrig svamp som jag torkar brukar jag ha på ett nätfönster och med lakansväv…mer…
Ettan är ett dubbelparaply för småpyttar, att ta till när det regnar både uppifrån och nerifrån.Som idag tex.
Med tillhörande sittplats.
Man får väl hoppas att det här kommer bli verklighet i framtiden. Nu tror jag att 700 miljoner kronor kommer att räcka när allting annat blir dyrare än beräknat. Håller de vad de lovar så blir det i alla fall ett fantastiskt uppslagsverk för bl a oss som söker mer kunskap om svamp
http://www.idg.se/2.1085/1.107668
http://www.eol.org/
Jag undrar om det är normalt att 8 av 10 svampar( ej kantarell) är angripna mer eller mindre av dessa små genomskinliga larver med svart huvud? och var går gränsen för att använda svampen? Hur är kremlor som matsvamp? finns det verkligen så många kremlor som är oätliga som man förväxlar så lätt med de ätliga? Hittade mängder av olika kremlor förra året men vågade mig inte på att smaka sen var de flesta även angripna av dessa larver, som heller inte alls syns utifrån.