Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Söderort svampförening hade 25 års jubileum idag.Vi åkte till Saltarö naturreservat.Det regnade hela tiden
men deltagarna håll ut till kl.14.00.Blöta ochfrysna men med korgarna fulla åkte sen alla tillsmmmans till en klubblokal med kök.Efter klädsombyte och torking, rensade vi svamparna som sen blev olika maträtter som med stor entusiasm blev förtärda av de deltagande medlemmarna med hjälp av en god Chardonné.Hädergäst en av grundarna, Karl Soop.Det blev en lyckad och blöt svam…mer…
Just nu översvämmas lämpliga stubbar i västsverige av fina kolonier av öronmusslingar. Har någon någon erfarenhet av att torka svampen ? Bra recept frånsett den vanliga smörstekningen??
Den eventuella giftigheten har i varje fall inte hittills satt några spår i rapporteringen till Giftinformationscentralen. Man är där kritisk och frågande inför bristfälliga uppgifter från Japan.
Jag ska åka till Stockholm på teater om några veckor. Tänkte då passa på och titta i butikerna vilken svamp som säljs. Jag undrar därför om någon kan tipsa mig om bra “svampbutiker” i Stockholm?
Jag har intresse både av färsk och torkad svamp, alltid kul att se vad som finns och hur priserna ligger.
Jag har höst att Cajsa Warg på söder ska vara en väldigt speciell butik.
Jag är nybliven svampplockare och vill nu veta alla möjliga förvaringssätt. Koka bort vattnet har jag lärt att man ska göra på kantarellerna. Men är det nödvändigt?
Hur Torkar man kantareller? Tar det lång tid?
En planerad svamp-utflykt mitt i Bohuslän är planerad till den 7 Oktober. (Birgitta-dagen)
Anmäl er på 0524-232 30 dagtid.
Självkostnads-pris till vår sakunniga 100:-/ person
någon som vet vad karl johan svamp heter på engelska eller franska?
Står här med massa taggsvamp!
Hur ska jag ta hand om den?
Vet ju att den är god.
Ge mig gjärna ett recept oxå!
Denna svamp (bild 1) har jag inte lykats hitta i mina böcker. Hittad i granskog, lite klibbig. De ljusare skivorna blir bruna vid beröring.Ingen utpräglad doft.
Bild 2 är Lilla My tillhör fam huskatter.Hittad en tidig morgon i mattes säng, tillsammans med 4 andra i olika färger.Trevlig doft och ett underbart kurrande ljud. Tacksam för hjälp med bild 1.