Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Har jag hittat på gräsmattan vid en parkeringsplats i Sörmlands två ängschampignoner?
Är dem ätliga? Är det för mycket föroreningar?
Tackar
I blandskog i Hörby. Mitt i Skåne.
Plockad idag i barrskog blandad med björk, i våt grön mossa, bredvid ett stort område med trattkantareller, nordost om Arlanda. Svampen har ungefär samma konsistens, doft och storlek som trattisarna, men en annan form på skivorna, som här är urnupna, och hattens ovansida är vackert räfflad längs kanterna. Svampen var jämnt rödfärgad när jag plockade den. Nu efter att den torkat på köksbordet har den bleknat och blivit gråaktig.
Ledaren på kursen sa Citron….nånting och att det är mycket god.
Kan den torkad?
Skapade ett konto då ett litet intresse blossat upp, tacksam för svaren jag fick på mitt inlägg om detta var trattkantareller eller ej, och förstår att det inte är lätt att avgöra med mass bilder osv! Ville bara vara säker på att det är ätbart för mig och barnen??
Dom hittades i Södermanland bland massa mossa och bla granar, det var mycket blött och fuktigt.
Hittade även en större mängd av den gul orangea svampen men plockade enbart en då jag ville kolla upp om den är ätb…mer…