Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Kan det här vara riddarmusseron, stor riddarmusseron eller bitter riddarmusseron?
Jag är lite av en nybörjare på svamp - plockar soppar, kantisar, taggisar, trattisar, röksvamp, rodnande fjällskivling och fårticka. Men där jag bor (Falun) finns så mycket skäggriskor att jag börjar bli mogen att ta steget att prova dessa. Däremot tycker jag att det inte stämmer vad jag läser om dessa riskor och vad jag ser i skogen. Många skäggriskor, fortfarande med tydlig zonering, saknar tydligt skägg på kanten, andra skäggriskor har ett mörkare utseende (tallriska?) och ...mer…
Hej där allihopa! Efter gårdagens smakprov på skäggriska, min och min flickväns första smak på denna svamp någonsin, blev vi GRYMT besvikna! Den var otroligt besk. Vi hade förvällt den (och sköljt efteråt), sedan lakat ur och stekt den i smör med lite lite salt. Ska dom smaka beskt, eller gjorde vi något fatalt fel i förvällningen? Vi tyckte de smakade så illa, att den tänkta stuvningen fick bli på lite kremlor vi hade istället, och skäggriskorna åkte tyvärr i papperskorge…mer…
Är det någon som vet vad det här är för skivling? Växer i löv/barrskog i Jämtland. Liknar Karl-Johan fast med skivor tycker jag. Doftar gott. Någon som känner till?