Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hur gör ni när ni ska laga till torkad svamp? Blötläggning i kallt, varmt eller hett vatten? Hur länge? Urkramning eller “bortkokning”?
Kolla in Michaels svar och fantastiska beskrivning av en kremla med stor fot och fatta vilken tillgång denna svampguid är, även de andra stjärnorna ska ha beröm.
Det är verkligt roligt med guiden och ännu bättre om det kunde komma lite svamp här nu runt Stockholm.
Vi älskar bondemarknader, att kunna äta närproducerat och faktiskt veta var maten kommer ifrån, vi tyckte dock det var svårt att hitta vissa råvaror och vi kände också att sporadiska bondemarknadstillfällen inte riktigt räckte.
Så vi var några vänner som pratade ihop oss för att ta fram en bondemarknad online, för hela Sverige, och för några dagar sedan öppnade vi!
Vi söker nu fler som har fantastiskt fina råvaror, brukar du plocka mer svamp än du kan äta upp? Vill du s…mer…
Var ute och plockade gula kantareller och fann dessa. Min mamma sa att de växer alltid på samma ställe varje år, men inte ovanligt ställe utan på sidan av ett dike. Tror att de är kantareller men att skivorna har krusat sig över hatten? Luktar kantarell. Vad är det för svamp? Och om det är en kantarell, vad har hänt?
Jag fick förra året lite för mycket blodriskor, så jag provade att förvällde o saltade in ett par glasburkar, nu vore det väldigt trevligt att prova, men jag vet inte hur länge jag ska vattna ur eller alls vad jag ska göra? Lägga in som sill? Väldigt tacksam för något svar
Är den här lila spindlingen bockspindling?