Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
I dagens UNT finns denna artikel, som väl kan tilltala någon:
http://www.unt.se/uppsala/svampar-har-huvudroll-i-kolinlagring-2350041.aspx
Under forntiden, 1965 och en tid framöver, sysslade jag så smått med b.a. renbeten i trakten - och reagerade nu en aning mot stavningen. ”Min sjö” stavades nämligen Uddjaur.
Alla önskas också en glad påskafton med en gul blomma!
Hej på er. Det märks att det är väntans tider. Händer inte så mycket här just nu. Hoppas ni då inte har något emot att jag petar in lite frågor till er då. Här ett frågetecken som jag läst om någonstans men tappat bort. Det ser ju faktiskt ut som trädet blöder. Fotades i Kvarnbolunds bäckravin i slutet på oktober förra året. Tror att det är hassel den sitter på men inte 100. Någon som vet?
startar kl 19.00 och följs c 19.30 av ett föredrag av Anna Rosling:
De nyupptäckta jordsvamparna Archaeorhizomycetes - En dörr mot markens enorma mångfald
Uppsalaforskaren Anna Rosling beskrev 2011 en tidigare okänd klass av svampar: Archaeorhizomycetes. Anna undersöker hur biodiversitet och funktion hos svampar påverkar ekosystemen och har bl.a. undersökt svampar som i symbios med bakterier “äter” sten.
Plats: Evolutionsmuseet, Norbyvägen 16. Insläpp från kl. 18.40. Kaf…mer…
av Tony S. :) http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=232132&fnr=1&sok=%22JAS%22&Start=0&Offset=50&27#
Serie 6, bild 3 bör vara Proliferodiscus pulveraceus
Det. Sven-Åke Hanson & Thomas Læssøe
Fyndet kollat och identifierad av Thomas Læssøe liksom denna som gäckat både mig och Sven-Åke H. i flera år. Ascocoryne solitaria, anamorfa stadiet (asexulla stadiet)
Jag flyttar över mitt svar på Birgittas inlägg i ”I Söderhamn” hit och tänker också säga något ytterst lite om vad som hände i Uppsala i helgen.
Först svaret.
Tack Birgitta - och det var synd att vi glömde kajpen! Jag hade fixat till några påsar med smålökar/groddknoppar och skrivit fina provenienslappar med blandad info om den 3vliga växten. Men allt detta finns kvar – och mycket mer därtill - och håller sig bra tills vintern börjar tröttna. Förhoppningsvis funk…mer…
En liten sammanfattning av mötet hittas här:
var jag med Luftkuddeland förra veckan och träffade då Alf Pallin som tog med mig till Mohed utanför staden och visade mig Irpicodon pendulus, Vintertagging. Tack Alf för den, ännu en ny art till samlingen.
Bild 1&2 har jag fått av Alf 3an är min, storm, kallt och utan stativ med taggingarna på lite över 2 meter upp så blev det inga bra bilder.
“Skånes Mykologiska Förening” har fått lite yngre förmågor i styrelsen och äntligen har vi oxå skapat en
http://www.facebook.com/SvampMedPuggehatten
Den är i sin linda men den kommer förhoppningsvis att sprida mer kunskap om våra svampar :)