Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
mina trattisar från helgen ligger på tidningspapper, sen söndags kväll. väl rensade, sorterade och pappret är bytt.
de ser torra och fina ut, men hur torra ska de vara. måste de vara knaster-torra? mina är lite lite sega. gör det något?
hade tänkt bygga en torkställning med kupevärmare men blev sjuk precis, så det får bli till nästa gång.
Jag hittade ett gäng mörka riskor i granskogen. De hade inte mjölkvit saft, mer som klar lila saft, ganska lite.
Själva svampen var mycket mörklila, nästan svart. Skivorna likaså. Det växte svartriskor i närheten, de kändes mer mörkgröna till svart i färgen. I form såg den ut som en vanlig skogsriska, förutom väldigt kort fot. Ganska slät och plan hatt.
Såg ngn rapportera blomkålssvamp från Laholm. Jag ska dit nästa vecka, kanske får jag chans att se nån då.
Hej!
Jag var o tittade till mitt ställe i Söndags!Svamparna hade kommit men var väldigt små!
Hur lång tid bör jag vänta innan de blivit stora???Till saken hör att vi är fler familjer som har samma ställe!Jag vill inte komma sist o missa all svamp!
Så när är de klara tror ni?
Det gäller Svart Trumpetsvamp!
MVH Uffe
Kan någon ge upplysningar om detta fenomen?
Nu är det så att min chef har hört talas om att jag hittade stora mängder kantareller i mitten på Augusti så nu vill hon att jag tar med henne ut på en tur då hon själv aldrig hittar nåt.
Ska jag göra med nöje. Min fråga är nu om det är lönt att efter 3 veckor ge sig tillbaka till stället vi var på?
Vi sopade rätt rent då så tänkte höra om ni vet om det kommer nya kantareller?
The sponge (rör?) is very similar to smörsopp, same butter color. The small one’s have the “drips” coming from the sponge like grynsopp. The hat resembles the hat on a lärksopp.
Grynsopp eller lärksopp maybe? Smells good and not bitter when tasted. Found in an open, grassy area with pine and björk. Also, some grew together in clumps.
Any ideas?
Thanks!
Hej!
Ny på forumet. Jag har för första gången plockat denna svamp och har identifierat den som vårtig röksvamp. Just de här växte i närheten av en äldre grupp, varav jag skar itu ett exemplar och tittade närmare för att upptäcka att den var brunaktig inuti (förutom i foten), och beslutade mig därför att lämna kvar dem (den gruppen). Som kanske syns på bilden så börjar åtminstone också ett exemplar av dessa som jag plockat skifta i något åt det mörkare hållet upptill. N…mer…
Vill bara dela med mig av den här länken