Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
var hittar man mandelriska, är den godaste svamp jag ätigt, pelle
Den här redovisningen av svampar och lavar kan väl vara intressant också för er som bor “där”!;)
Kan någon säga vad det är för svamp som jag hittat. Den ser ut som en trumpetsvamp/trattkantarell i storlek, har ihålig fot osv, men den är riktigt knallröd. Har aldrig sett den förut. vet någon nåt om den?
då jag utgår från at alla hær ær miljømedvetna så ræknar jag med at ni kastar ut era svamptorkar og droppar at torka i ugnen nu nær det blir sol i flera dagar och istællet torkar svamparna ute i solen, så kan ni æta dem med godt miljøsamvete !!
Sprang över en sopp och en annan svamp idag som jag aldrig sett här förut (verkligen mängder med svamp där ute i år). Bor på skånska sydkusten så mest ängssvampar jag hittar här.
Kan någon berätta för mig vad den andra svampen är? Tyckte den ser ut som någon sorts riska men mjölkar sig inte alls när jag bröt den
Hej Hittade en svamp i skogen idag som jag blev nyfiken på. Foten är kort och alldeles brun och luden
bättre nu
Igår gjordes 4360 klick
Kul att fler och fler hittar denna svamp!!
:)
Läser nästan alla inlägg här i hopp om att något ska fastna uppe i det grå.
När det gäller tillagning som nämner de flesta SMÖR. Vilket är en god sak i livet men nu undrar jag huruvida det skulle fungera att använda OLJA på samma sätt?
Och om det inte är helt förkastligt med OLJA , vilken OLJA rekomenderas då?
Och om det är helt förkastligt med OLJA vilket SMÖR är det Ni använder?
Jag har börjat hitta en massa soppar, vilket ju är kul, men jag kan inte komma fram till vilka de är.
Den ljusa av de två på bilderna passar inte in på någon beskrivning i min svampbok :-( Den har inget speciellt ådernät på foten, rätt ljust brun, matt och lite knottrig på hatten och rörmynningarna är supertäta. En riktigt massiv svamp. Den smakar inte galla, så det är nog en ätlig sort, men vilken?
Och förresten - är alla soppar som inte smakar pyton ofarliga att äta?