Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
de va jättebra
Kvällssolen sken rent irriterande, men jag tog på stövlarna och var på tre minuter uppe hos svartöronen. Stammen de växer på är nästan säkert en alm. Hittade också en troligen ’tillhörande’ stubbe med mängder av svartöron, de flesta vackert bruna på ”undersidan”, uppe på stubbytan och vid basen. Serie 1
noen som har gått i gang med att plocka ramsløg i sverige ? i bokskogen i risskov ved århus er skovunden helt grøn med nyuppkokmna ramsløgsblad som er en verklig delikatesse.
http://svampklubben.org/april2010.html
handlar om SMF-årsmötet i Gbg.
Apropå Henrik Lantz föredrag, så nämns en del om Rhytsmatales - och Henrik - här:
http://svampguiden.com.digitest.biz/forum_visa.asp?inr=94638&fnr=1&sok=svarta¨
Inspirerad av judasöronen i HIK-tråden kollade jag min fläder. Den såg ut som på den suddiga regn/dis/mörker/frihandsbilden. Totalt c 12 frk. Kul tomtsvamp! Om dagsljuset kommer tillbaka kommer nya bilder…
Det där med HIKs judasöron i Kristianstadtrakten förvånar inte mig. Vid inventeringar på Ryssberget på 70-80-talen såg jag faktiskt judasöra där. Jodå, jag vet att Ryssberget ligger i Blekinge, men lika fullt i ”Kristianstadtrakten”!
sänder vi i mängder då han tyvärr drabbats av sjukdom och en tuff behandling väntar.
Vet av erfarenhet vad mkt. det detyder när tillvaron ställs på ända.
Så kämpa på Dieter och vi hoppas verkligen att du snart är med oss igen. Varma hälsningar från Lena M och Anithau.
spred ut en bombmurkla hemma under en gammal gran, och nu har det kommit upp 18 små kroppar redan???
Nu är jag SUPERtidigt ute, men i år vill jag verkligen komma ut någonstans där det kan finnas mycket svart trumpet! Jag hittade mina första 2008 (typ 5 dl..) och några ex i fjol. Av olika anledningar vill jag inte gå i obekanta skogar ensam så jag hoppas att någon av alla trevliga svampvänner här på guiden kan förbarma sig och låta mig hänga med en dag i höst! :-) Jag kanske inte kan ta mig ända ner till Skåne men ganska långt från Dalarna. Jag är tidigt ute som sagt, men de…mer…