Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag läste i en bok att man kan förväxla pepparriska och Toppig giftspindling. Men om man kollar att det kommer vit saft borde det väl inta gå? Kan det komma vit saft ur spindlingen(det kom ingen när jag bröt vad jag tror är spindlingen)
Inte alls långt ifrån oss så har de skövlat en rejäl bit skog för en “tipp” :-(.
Himla trist tycker jag.
Döm om min förvåning när jag idag sitter på tomten och hör hur de skövlar inne i skogen bara ett stenkast från där vi bor.
Precis där jag plockat min svamp under 3 år.
Jävla parasiter
med spridningen av felaktigt namn, att DN i dag skriver: “...rejäla gula kantarellskördar…(vadå gula skördar?). Men de skriver i alla fall inte “...om man är en gul kantarellplockare…”, men det är väl nästa steg.
Kan inte vi på svampguiden göra något åt detta!
I Jamie Olivers matlagningsprogram härom dagen skars en stor gul svamp ner från ett träd och stektes med rådjurskött. Den kallades Chicken of the wood, Vad är detta för svamp och finns den i sverige?
I år är året då jag ska lära mig kremlor. Tänkte börja med sillkremlor som den bohuslänning jag är… Jag tuggar och spottar och luktar och har numera alltid med mig Läkerol till skogen…. Idag hittade vi en kremla i en sandig slänt med gammalgran och någon björk, tillsammans med kantareller. Kremlan har rödaktig fot och brun hatt. Den smakar milt och luktar “svamp”.
Kan tyvärr inte fota den. Tittar i Nya svampboken av Holmberg och den kremla som är mest lik är Taigakremlan ...mer…
Var ute i skogen igår och hittade ett kg kantareller. Sprang då på den här svampen som det växte mängder av på ett ställe. Jag tror o hoppas att det är fårticka jag hittat - för i så fall åker jag tillbaka idag och plockar resten :) I min svampbok står att de äldre exemplaren är beska. Någon som har erfarenhet av det? Recept?
Men som sagt, det viktigaste jag vill ha svar på - är det Fårticka?