Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Ett tips på användning av torkad sopp/trattis som jag “lånat” av kockarna i Göteborg som lagade galamiddagen till Seafish award. Se även recept :-)
Använd krossad sopp att panera fisk i före stekning. Utsökt
Plockar själv mycket svamp. Blir förundrad över vilka mängder en del uppger att de hittar, ta till exempel 60 liter kantareller. Några stora svampar blir lätt en liter.Då är det inte så svårt att få ihop den mängden.Säljer man svamp vägs den.Själv uppger jag svampmängden i vikt vilket jag tycker säger mer. Vad tycker ni andra svampentusiaster, spelar det någon roll.
Jag hittade en kremla som ser ut som Äggkremla men med hattfärgerna omkastade, d.v.s gul mitt och gul/orangem kant?
http://svampguiden.com/art/visa/Russula_lutea
Smaken är mild.
Den växte bland barrskog.
Kan det vara Äggkremla ändå trots att färgerna inte överenstämmer helt med examplaret i databasen?
En annan kandidat är Gulkremla -
http://svampguiden.com/art/visa/Russula_claroflava
Jag kunde dock inte se några tecken på grånande kött trots att hatten var fullt utvecklad….mer…
Hur länge kan svamp ligga i frysen innan den blir dålig?