Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Milda kremlor är ätliga, och skarpa oätliga. min fråga är hur “ätlig” defineras; inte giftig, eller något närmare den kullinariska definitionen av god?
Låt säga att milda kremlor är ätbara (= goda), då kan man i princip inte plocka mer om några veckor, då frysen plötsligt blir för liten då jag annars har förbisett alla dessa kremlor.
Bara lite funderingar, alla svar uppskattas, seriösa såväl som inte.
Vi är intresserade av svamp, men har inte hittat något bra ställe för gula kantareller i Göteborg/Mölndalsområdet. Är det någon som vill tipsa.
Trattkantareller åker vi till Hindås och hämtar i mänger varke höst, men var finns guldet???
Orörd mark, bland gran och björk, cirka 40 liter i gräset, ett par gigantiska kantareller.Backen lutar 30 grader men vilken lycka.
Tyvärr fâr Macen vara kamera, distar och ger konstig vinkel.
Hittade en hel del ganska stora bleka taggsvampar idag men de var väldigt lika rödgul taggsvamp till färgen. Jag har hittat sådana tidigare år också men har kopplat det till torr väderlek vilket inte precis stämmer i år. Tycker också att det känns ovanligt tidigt? Fler som har hittat “´rödgulaktiga” bleka taggsvampar?
Hej, var ute i “min” skog igår. Hela skogen ser bedrövlig ut, skogsägaren har avverkat och lämnat allt ris liggande. Vad händer nu med nima kantarell ställen? Om träden rund dem är fällda. Är det någon som vet?
Jag bor i Kåddis utanför Umeå och är också dagledig,för det mesta. Vill gärna ha sällskap i skogen om inte min golden är nåt problem. Bor du åt det hållet så hör av dig. Svampsäsongen har ju inte riktigt börjat än men den kommer nog plötsligt i år. Du hittar min mailadress om du tittar på rapporter.
Jag blev svampintresserad först förra hösten och är inte särskilt kunnig. Tänkte dela med mig av vad jag trodde och visste allra först. Berätta gärna vad ni haft för missuppfattningar, om ni inte redan är så gamla rävar inom svampplockning att ni glömt allt :D
Jag tyckte att pluggskivling såg ut som en god svamp (!) och trodde först att det kanske var någon form av kantarellsläkting (!!)
Hur länge kan svamp hålla sig i kylskåp utan att bli dålig?
Tänker i första hand på kantareller.
Nu kl 11.10 på 4:ans morgontv Pelle Holmberg.