Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Först och främst vill jag tacka JAS! Jag har alltid förknippat D.S. och hagen med vår, skolutflykter och nunneört, har faktiskt aldrig gått där med svampögon! Kanske också för att skogen är väldigt välbesökt, och inte stor alls. Stor skillnad på vinterskog och sommardito! Hittade ostronmusslingarna, men lät dem stå på tillväxt, fotade lite andra grejer också. En underbar promenad!
...en dag på vattenskoter orsakar lika stora utsläpp som sexton tusen mil med bil.
(Läste detta i ”RES” i ett väntrum i Tierp 30/12.)
Det är nog bättre att i fortsättningen ta bilen till svampställena!
Eller se det som en utmaning:)
Veckans raritet:)
Vilket gör att vi rör på oss. lär oss mer, och får det trivsamt:)
Lovar att jag ska vara trevlig:)
Sen i och med det, ser vi ju när det börjar röra sig i backen??
Priset kan väl vara en ()eller nåt?
Kul med sporrar…
Helena i Lund har en fantastisk skog här, nationalpark sedan 1918, en riktig urskog ja den är inte så stor men ändå. Hade tyvärr inte mer än ett par timmar på mig idag innan mörkret föll men här skulle jag kunna lägga flera dagar på att krypa runt:)) Helena har letat Ostronskivling och så klart hittade jag även den här + en massa andra. Här kommer en hel hop. Serie 1 och 2 små skålar.
Hej. Om någon har läst Bo Nyléns “Våra Matsvampar” (2007) så skriver han att matsvampar finns att plocka året om, i Januari till Mars kan man finna ätliga Vårnagelskivling och vårtrattskivlingar.
Går dessa att äta? Jag blir lite konfunderad när jag inte ser dem listade bland matsvamparna. Jag vill ut och plocka matsvamp nu, och vill gärna ha tips. Börjar få abstinens.
Tittade på den här sida:
http://www.pilzfotopage.de/Ascomyceten/slides/Hypomyces_aurantius.html
bild 12 och kom ihåg den här:
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=94505&fnr=1&sok=NadaL,
Hittat också på björklåga lite yngre ex.i sommras. Vad tycker du?
Kan det vara Diatrype stigma?