Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Har ni denna länk Taffel.se
Massor med god mat och mycket vegetariskt. Länken nedan går till nedanstående recept men där finns lite annat att läsa oxå. Det här skall jag prova i höst, var så säkra.
läsa. http://matgasten.taffel.se/tag/svamplagning/
Syrad fårticka
RECEPTMAKARE: TOMAS LARSSON
Tid: 25 minuter + en veckas syrning
• Tvåliters glasburk, gummiring, plastlock, liten glasburk.
• 1 kg fårticka (rensad)
• 250 g morot
• 250 g gul lök
22 g salt utan jod (är 1,5 ...mer…
Ja vad säger man?
Jaha tjejer, nu har jag gjort 2 formar med Romanescogratäng med Goliat ( jag hade 4 skedar goliatmjöl och inget Kj mjöl) och så 2 formar grönkålslåda med Kj. Skall avnjutas den 23, då har vi julafton hos mig, då är det upp till bevis, jag återkommer så klart med ett omdöme. Den 24 är barnen med f.d. sambo hos mormor. Jag har hållit på i 6 tim. nu. Era rätter + 2st. Janssons 1st. kräftströmming, 1 st. senapsströmming och diskat städat och klart. nu blir det en öl och rygglä...mer…
Hej,
vet inte riktigt om denna fråga passar här men eftersom jag fått så bra svar förut från er kunniga besökare/experter så chansar jag.
Jag har märkt att jag får ont i magen av maträtter med champinjoner när rätten värms på DAGEN EFTER. Alltså inte då champinjonerna är färska eller nylagade, utan dagen efter. Trots nedkylning av maten enligt konstens alla regler.
Så min fråga, är det känt att något bildas efter ett dygn eller så i denna svamp, som kan orsaka magprobl…mer…
Lyssna gärna på detta:
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=1027&Nyheter=1&artikel=2518246
Mvh
Önskar jag er alla!
Mvh