Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hej!
Varför går det inte att få sandsopp lika knastertorr som KarlJohan.Jag gör ju på samma vis.
I dag har jag för första gången plockat två fina mandelriskor.
Jag skulle bli jätte glad om någon ville dela med sig av recept.Dom har ju en lite speciell lukt.
Jag har förstått att de ska tillagas länge men hur länge?
Ska dom förvällas?
Hoppas ingen tar illa upp för att jag ställer en receptfråga här.
Har du någon bra teknik när du tar bort taggarna? jag har det inte och det är för mig ett evighetsgöra?
Tjing
Har nu stekt druvfingersvampen, när jag smakade på svampen rå så var den något besk, även som stekt fanns den beska smaken kvar. Gulriska är mycket godare.
Har hittat karljoan men det kryllar av små vita maskar i dom, vill ha tipps att få bort dom eller ska ja kasta skiten ??
Har hitta en del av denna trevliga och fin svampen (amanita crocea). Vad kan man göra med dem?
Vi var igår på ICA Maxi och handlade. Som vanligt kollade jag in svampsortimentet, både färsk och torkat. Fårska kantareller från Österike (159:-kg) exponerades faktiskt ståendes i kylanläggning. Jag blev imponerat, de lär sig.
Man sålde även torkat kantarell och karljohansvamp från Italien. (se bif. bilder) Kolla in namnen på svampförpackningarna. Det framgår även att Italienarna inte rensa bort det gröngula rörlager på svamparna, man använder i praktiken hela svampen. Jag…mer…
Fick nya numret av Svensk Jakt i dag och där fanns det en tvåsidig artikel om goliatmusseron. Kan någon ge mig lite recepttips på denna svamp?
Är svampnybörjare. Hur bör man gå tillväga när man finrensar svampar? Ska man göra något mer än att bara borsta bort jord och gräs och dylikt, och kolla efter skadedjur och mögel?
Tack på förhand
och en vaxing som jag behöver hjälp med också.
De växte vid vägkanten , i mossa / gräs, liksom lingon- och blåbärsris på platsen.
Jordtungan såg vid första anblicken svart ut men kanske man skall säga svartbrun. Foten var gröngul och samma färg inuti den ihäliga tungan, 3 ex men vad ?
Och en röd vaxing strax bredvid i 1 ex. , ca 1 cm bred bara. Foten också röd och skivor hattkött gulvitt . Hittar inte den heller i någon av böckerna så tacksam för hjälp.