Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Kollade i helgen 3 violgubbställen.
På två ställen fanns det gott om små svampar, det tredje var helt tomt. Kommande helg ska vi kolla fler platser., från Tierp och ut till Hållnäshalvön.
Läste Elisabeth`s tråd om violgubbeskogen. Man blir fundersam. Vi har sett att i många av de Nordupplänska skogarna
galltats och på vissa håll även avverkats. Många skogar är privatägda men även skogsbolagen har stora skogsarealer där.
De råd som Klas ger verkar vettiga fundera på att ta ...mer…
Hörde en intervju med Bert Karlsson häromdagen, som ju är en ivrig svampplockare. Han tycker dock att den svamplitteratur som hittills getts ut inte är till för alla och envar så han kommer själv att ge ut en svampbok med konceptet ca 25 ätliga svampar där man även kan se ev giftiga förvälxlingssvampar och även ett antal recept kommer att finnas med.
Tycker jag känner igen upplägget så det ska bli intressant att se vad som skiljer den från andra böcker!?
Någon som vet mera?
Om du ser denna länk, blir jag glad om du kontaktar mig.
Mail: anithalundberg@hotmail.com
Tack
Hej!
Jag har sagt i flera år nu att det hjälper inte att rapportera och det stämmer fullständigt!
Nu ryker sista skogen med violgubbe och det är största mycelet utav alla växtplatser, här har den funnits i cirka 10 olika skogar och nu försvinner den sista skogen!
Skogen är inmätt och markerad och på skogsvårdsstyrelsen har de semester!
Jag ska bli trädkramare! Hänger ni med…....
Kan någon ge mig mer tips!
Det där med spik känner jag redan till Klas!
Jag hittade detta forum idag för alla som tycker om att fota naturfoto :)
http://www.naturfotoforum.se/
När jag var i Leksandstrakten förra veckan kollade jag också en bit av en nedsågad grov björkstam, som brukar vara full av diverse tickor och skinn.
Där växte en grupp musslingar, som jag tror är broskmussling och som jag inte sett tidigare. Har jag rätt?
Nya raggskinn började växa ut liksom slingertickor.
Hej
Kan någon hjälpa mig med att avgöra vad det är för svamp jag har hittat? Tror att det kan vara trattkantarell då foten är ihålig och åsarna går ner en bit på foten. Jag hittade under en hög med granris i en barrskog utanför Göteborg igår, den 3:e augusti. Har även varit inne på att det kan vara rödgul trumpetsvamp eller granblodriska. Tacksam för hjälp.
mvh
Mia
Hallå där..
Idag på min vandring så hittade jag lite svamp som jag tänkte att jag tar hem och kollar om det är något ätbart. Väl i min svampbok så förstod jag att det var ytterst svårt att artbestämma vad det var….
Så om ni kan hjälpa mig så vore det snällt, det kommer några bilder här….
Svamparna växte i typiska tjädermarker. Alltså kuperad terräng med mycket mossa, lavar där det växte tallar och granar lite glesare.. Fuktigt och blött på ställena där vi hitt…mer…
Hej.
Undrar om det finns någon här som vill ge mig lite respons på detta:
http://miansblogg.blogspot.com/2008/08/svamppremir.html
HEJ, jag är nyinflyttad till Örebro, bor mot Närkes kil, Kilsbergen. Nu undrar jag om nån kan tispa mig om vart jag hittar svamp, främst kantareller då jag är en amatör vad gäller svampplockning. Vet att ni inte vill avvara era bästa svampställen, men något litet tips kanske ni kan dela med er av? Vore hemst tacksam!!! Vänliga hälsningar Lotta!
jag har flera kilo ärtröksvamp för försäljning,maila om intresse finns att inhandla denna färgsvamp