Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
i hästhagen !
En skummgummiartad vit svamp på bränd stubbe, innanmäte var kletigt rosa ?
En ticka på och inväxt i granstubbe, seg och slät på baksidan. En ljusgul svamp på gångstig med barr. Påminde något om mjölkmurklan i utseende?
Jag skall inte gissa denna gång och inte ha något utlåtande om smak, tror jag har dålig lukt och smaksinne.
Något att bry hjärnan med så här i elfte timmen
Hej!
Jag och en kompis har plockat trattkantareller idag och dessa , som jag skickar bild på.
Skulle vilja att det är frostvaxskivling…har ni några förslag?
Mvh/Sushi
Om man vill utöka svampsäsongen genom att resa till annat land i Europa, vilka platser och tider är det som gäller då? Hur länge pågår t.ex. svampsäsongen i England på hösten resp. börjar på våren? Jag undrar också hur det är med artrikedomen. Vilka platser är bäst att åka till ur diversitetssynpunkt? Undrar framförallt över England, men även övriga Europa. Tacksam för tips!
Ser att många är utbildande och att många pluggar till detta nu…Vad innebär det och vad är tanken att ni skall jobba med sen? Jag är nyfiken =)
Nu har jag läst och sett bilderna på en massa blomkålssvamp. Jag vill också plocka en…. Jag struntar snart i all annan “fin” svamp. Måste ha, måste ha, måste ha…..
Hejsan, vilken fin hemsida du har. Vi bor i Hörnefors och har sommarställe i Västansjö, Bjurholm. En liten by med fem gårdar och en liten sjö med öring, vi kan stå på vår gräsmatta och fiska upp vår middag om vi har tur. Skulle vara kul att träffas, för du verkar ju vara väldigt kunnig, jag är mest hemma på kantareller, soppar tickor, taggsvamp samt murklor. Nu i höst är jag tyvärr uppbokad nästan vareda helg. Har äntligen fått plats åt mamma på äldreboende i Hörnefors…mer…
Snälla ni! En otroligt snygg svamp. Mörkt chokladbrun, nästan svart ovansida. Men skivorna är helt vita. Eller i alla fall gräddvita. Foten är överst lika mörk som hattens ovansida, men ljusnar längre ner under mossan.
Den har verkligen skivor, inte åsar. Men skivorna är ungefär dubbelt så många längst ute vid hattkanten.
Färgmässigt slutar skivorna tvärt, men övergår faktiskt från helt vitt till det den nästan svarta på foten. Skivorna fortsätter några millimeter ne…mer…
Jag har försökt att förminska en bild enligt istruktionerna, men den var fortfarande lika stor (1 MB) som när jag började. Vad gör jag för fel?
hittade vi i helgen. Är den bra som blandsvamp eller ska man helst äta den för sig? Vi har förvällt den för sig själv och fryst in den men har ni några tips på framtida tillagning?!
Jag har plockat trattkantareller och streckmusseron som det finns fina nu och jag har sett massor med som jag tror rökslöjskivling, jag har smakat på dem (åt gröna ärter hållet och milda) Ska jag tordas äta dem? Kan den förväxlas?