Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag plockade svamp för första gången i mitt liv förra året. Blev som förälskad i det. Jag var deprimerad men blev väldigt helad och rofylld av svampplockeriet.
Mycket ivrig att få starta igen.
När brukar man kunna gå ut och leta ätlig svamp?
Ursäkta om det är en dum fråga.
Nej inget skryt bara glad att jag vann SMF.s årliga fototävling.
Och med nästan det motivet som Hans V. skrev att “med dessa bilder kan du vinna vilken fototävling som helst” ! Nu är det ju så klart inte just de bilderna som jag visade här utan lite annorlunda är de annars hade det inte funkat.
Bilderna visar.
Hohenbuehelia cyphelliformis, Flädermussling.
Sweden, Skåne, Råådalen. 2012-1-19
Onsdag 28 03 åkte vi (Ammi & jag) med Pelle Holmberg för att kolla bombmurklor. Vi räknade in 50 exemplar på en ganska begränsad yta. Vid hemkomsten kröp det en stor fästing på min högra hand och några timmar senare satt det en fästing i Ammis högra knäveck. Är dom redan nu aktiva så blir dom väl en riktig plåga i år! Platsen var Mälaröarna.
På måndag kväll kl. 19.00 är det svamporgier hos Uppsala Svampklubb. Då kommer Hans att dela med sig del 2 av sina raraste svampfynd, ”Mina raraste svampfynd”: http://untguiden.teknomedia.se/Event.aspx?s=2996&e=1705433
Välkomna att hälsa på hos oss!
Så var det fastslaget!
Nu är man glad igen :)))))
Om det finns mossa vid trollhänderna kan det finnas en liten skål(Octospora wrightii) som ni kan kolla närmare efter, det gjorde inte jag men vi upptäckte den då vi kollade mögelangreppen på trollhänderna i vintras.
Har tyvärr ingen bra bild, så nu letar jag vidare efter den för att få en bild oxå.
Här är en länk till en bild http://www.asturnatura.com/fotografia/setas-hongos/octospora-wrightii-berk-m-a-curtis-j-moravec-2/1043...mer…
Idag var vi med hunden Inca ute på expedikursionsrekognoscering till rökpipornas förlovade land. Det haglade, regnade, snöade, duggade och blåste – och ibland sken solen - men vädret bekymrade mig minst!
Värre var att ett skogsparti, där jag sedan många år tillbaka hittat åtskilliga rökpipsvampmycel och tagit några av mina snyggaste bilder på svampen, nu såg ut som på första bilden. Jodå, de senaste åren har jag allt rapporterat fynd därifrån.
Förmodligen har bestånd…mer…
Jag tog en tur vid Lygnens norra strand igår.
Det är mycket svamprikt där nu:)
Skogen jag gick i består av mest ek,men även gran,tall,lind,mm.
Första serien.
En taggsvamp jag inte kan.Borde vara en sarcodon då den köttig.Den största hatten är ca 5 cm bred.Foten förgrenar sig till 2-3 svampar.Smakar milt,lite mjöl-likt.Luktar svagt,lite sötaktigt.
Efter besöket i Danmark och fynd av Pithya vulgaris, så tänkte jag att. Varför finns den inte rapporterad från Sverige, detta enligt uppgift som jag hade då. Nu har jag hittat en rapport från Ove Eriksson. Men skit samma jag åkte upp till Hallandsås där jag vet att det finns gott om olika ädelgrans planteringar, de äldsta från 40 talet och där finns några riktiga bjässar. Runt om i Skåne finns det oxå mycket unga planteringar då främst för produktion av “julgranar” men även…mer…