Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
och hans kompis Gennaro bjuder på italienska matrecept och annat italienskt på TV1. Tyvärr missade jag början av första delen i dag 18.15, men den går i repris om några timmar, 05.00 (och 9/1). Senare i morgon, 18.15, kommer nästa del i serien. Rekommenderas!
Antonio Carluccio är en mycket stor svampkock (i London) med många svampmatböcker och andra matböcker. ”Galen i svamp” och ”The complete mushroom book”, med undertiteln ”The quiet hunt” är välkända. Hoppas det k…mer…
Tacksam för svaren på mina frågor om gårdagens vedsvampar. Har dock inte fått förslag på vedsvampar 4 vilket inte var så konstigt då alla bilder inte kom med. Gör här ett nytt försök.
Serie 6: Tunn ticka på sidan av gammal granlåga.
Serie 7: Resupinat ticka på undersidan av granlåga. Skiftar i rött.
Serie 8: Resupinat ticka på undersidan av samma granlåga. Är troligen inte samma art som serie 7 då dessa växte ut över fruktkroppar i serie 7.
Som behöver artbestämmas. det blir en hel del som jag undrar över nu när jag gårigenom årets bilder, det är en del slarv och en del som jag inte har hunnit fråga om. Ödlan/salamandern hittar jag inget på inte när jag googlar heller. Så det blir till att lägga ut frågan här till den enorma kundskapsbanken som finns här på forumet. Så hjälp mig med denna är ni snälla:)
Hej Jan,
jag undrar om du vet något om hur programmet för Uppsala Svampklubb ser ut den 31 mars o fram i v14 vid påsk?
Eller vet du när programmet kommer ut kanske?
Via länken kan ni hitta en trevlig norsk svampbok.
http://79.161.108.81/tunforlag_files/Smakebiter_Sopphandboka.pdf
Okända vedsvampar från dagens tur till gammla slussarna i Trollhättan.Hjälp med start av bestänmningsarbetet önskas.
Serie 6: Tunn ticka på gammal granlåga.
Serie 7: Resupinat ticka på undersidan av granlåga.
Serie 8: Resupinat ticka på undersidan av granlåga.
med lite insekter. Datorn har fått för sig om att blockera en del mappar och så klart dem med de artbestämda djuren och jag håller på att uppdatera min hemsida med lite “vanliga” naturbilder och så lite annat som insekter. jag vet att jag har fått svar av er här på forumet och Jan och några andra har varit mycket hjälpsamma så nu hoppas jag på att ert minne och så klart kunskap skall komma till hjälp igen. Tyvärr är det inte läge för någon svamputflykt för varje gång den s…mer…